Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse Regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmaking en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur en met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden. Het registratiesysteem is geïntegreerd in het softwarepakket ‘meeting.burger.net’ en zorgt ervoor dat u bij de raadpleging van een bekendmaking in dit pakket de datum waarop de beslissing is genomen en de publicatiedatum kan verifiëren met de desbetreffende gepubliceerde notulen of besluitenlijst van het bevoegde orgaan. Als u meer wilt weten over de rechtsgeldigheid van deze publicaties of over de inhoud van de reglementen en verordeningen, kunt u contact opnemen met secretariaat@hulshout.be

Voorgeschiedenis

        23 oktober 2023: Vooroverleg aanpassing meerjarenplan met Raad van bestuur.

        6 oktober 2023: De raad van bestuur stelt het meerjarenplan vast.

Feiten en context

        Sinds begin 2022 werd een nieuwe Welzijnsvereniging opgericht onder de vleugels van het lokaal bestuur Hulshout. Deze zal de voormalige diensten van het OCMW betreffende het woonzorgcentrum en de maaltijdbedeling bevatten.

        Vanaf heeft 1 april 2022 deze Welzijnsvereniging ook effectief een eigen inbreng  en zijn ze operationeel. Dat betekent uiteraard dat er voor deze aparte rechtspersoon een volledig apart nieuw meerjarenplan opgesteld werd dat voldoet aan dezelfde regelgeving omtrent BBC als het lokaal bestuur Hulshout.

        Er is gekozen om alle activiteiten van de Welzijnsvereniging onder te brengen onder aparte beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties, net zoals dit destijds gebeurd is bij AGB Sport Hulshout.

        Er werd getracht om de acties gelijklopend te houden met de acties die reeds bestonden onder het lokaal bestuur.

        In 2023 werd de maaltijddienst, zoals afgesproken, afgebouwd en stopgezet.

Juridische gronden

        22 december 2017: Decreet lokaal bestuur: artikel 490.

        30 maart 2018: Besluit Vlaamse Regering over de beleids- en beheerscyclus van de lokale en de provinciale besturen, artikel 29.

        26 juni 2018: Ministerieel Besluit over de beleids- en beheerscyclus, artikel 5.

        27 september 2021: OCMW-raadsbeslissing over de goedkeuring statuten Welzijnsvereniging Ter Nethe Hulshout artikel 14 en 25.

        31 januari 2022: Goedkeuring huishoudelijk reglement Welzijnsvereniging Ter Nethe door de algemene vergadering WV Ter Nethe: artikel 12.

        14 februari 2022: Goedkeuring huishoudelijk reglement Welzijnsvereniging Ter Nethe door de raad van bestuur WV Ter Nethe: artikel 12.

Na bespreking,

BESLUIT:

11 stemmen voor: Joost Verhaegen, Jos Voet, Elien Bergmans, Karolien Laeremans, Tania Vrindts, Hilde Van Looy, Rigo Huyskens, Geert Vermunicht, Geert Daems, Kristina Van den Heuvel en Elias De Wever
8 stemmen tegen: Gust Van den Bruel, Luc Van den Vonder, Kurt Winkelmans, Britt De Ceuster, Sofie Van Lommel, Bart Ceulemans, Dorien Van Opstal en Kurt Albert
2 onthoudingen: Rist Heylen en Katrien Monsecour
Enig artikel:

De algemene vergadering keurt de aanpassing van het meerjarenplan 2022-2025 voor Welzijnsvereniging Ter Nethe goed en stelt hiermee de kredieten voor het boekjaar 2024 vast.

 

Disclaimer

Register der bekendmakingen

Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, zal er een expliciete "bundel" van het document worden opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker.

Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan in een aparte publicatie omgeving die beveiligd en toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.