Besluitenlijst van de GR

Zitting van maandag 20 december 2021 om 19.00 uur tot 20:20 uur.

 

Aanwezig:

Elias De Wever: voorzitter

Geert Daems: burgemeester

Elien Bergmans, Joost Verhaegen, Hilde Van Looy, Karolien Laeremans, Saskia Luyten: schepenen

Rigo Huyskens, Jos Voet, Gust Van den Bruel (bijgestaan door vertrouwenspersoon overeenkomstig art.16 Decreet lokaal bestuur), Rist Heylen, Kurt Albert, Sofie Van Lommel, Kurt Winkelmans, Bart Ceulemans, Dorien Van Opstal, Tania Vrindts, Katrien Monsecour, Luc Van den Vonder, Geert Vermunicht, Britt De Ceuster: raadsleden

Walter Van de Moer: vertrouwenspersoon Gust Van den Bruel

Anita Van den Eynde: algemeen directeur

Vanaf punt A.12 vervoegt Rist Heylen, raadslid de zitting.

 

Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.1. KENNISNAME Klacht. Klacht gemeenteraadslid omtrent corona - gemeenteraad 25 oktober 2021 - uitoefening mandaat gemeenteraadslid en het antwoord van ABB.

KENNISNAME:

De gemeenteraad neemt kennis van de klacht van raadslid die wij op 28 oktober 2021 van het ABB Binnenland ontvingen omtrent corona gemeenteraad van 25 oktober 2021 uitoefening mandaat gemeenteraadslid.

Op 8 november 2021 heeft het college van burgemeester kennis genomen van deze klacht en op 22 november 2021 werd een antwoord geformuleerd en doorgestuurd via het digitaal loket.

Op 9 december 2021 heeft het lokaal bestuur een antwoord ontvangen van het Agentschap Binnenlands Bestuur via het digitaal loket.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.2. KENNISNAME Financiën. Jaarrekening 2020. Goedkeuringsbesluit gouverneur Cathy Berx.

KENNISNAME:

Voorgeschiedenis

        28 juni 2021: Gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van de jaarrekening van het financiële boekjaar 2020.

        29 juni 2021: Verzending van de digitale rapportering.

        29 juni 2021: Verzending van de jaarrekening 2020 naar de provinciegouverneur.

        23 november 2021: Het gemeentebestuur Hulshout heeft via mail en digitaal loket het besluit ontvangen van 23 november 2021 van de provinciegouverneur, Cathy Berx, met de goedkeuring van de jaarrekening van het financiële boekjaar 2020 van gemeente Hulshout.

Feiten en context

        Er vond geen externe audit plaats.

Juridische grond

        25 juni 2010 en latere wijzigingen: Besluit Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, meer bepaald artikels 30-45.

        1 oktober 2010: Ministerieel Besluit tot vaststelling van de modellen, voorschriften inzake beleidsrapporten en rekeningstelsels, meer bepaald artikels 5-8 en 11-13.

        22 december 2017 en latere wijzigingen: Decreet lokaal bestuur: artikels 40, 41, 260 derde lid en 262.

Argumentatie

De provinciegouverneur stelt de jaarrekening van het financiële boekjaar 2020 van gemeente Hulshout vast met volgende saldi:

 Budgettair resultaat boekjaar:   1.156.306 euro

 Gecumuleerd budgettair resultaat boekjaar: 5.923.692 euro

 Resultaat op kasbasis:    5.923.692 euro

 Balanstotaal:     61.445.930 euro

 Overschot van het boekjaar:   2.148.335 euro.

De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van goedkeuring van de jaarrekening van het financiële boekjaar 2020 van gemeente Hulshout door de provinciegouverneur, Cathy Berx, op 23 november 2021.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.3. BESLISSING OCMW. Subsidieoproep Werk & Sociale economie, Digibanken. Kennisname en bekrachtiging indienen projectvoorstel - Adviseren.

BESLUIT: unaniem
 

Artikel 1:

De gemeenteraad neemt kennis en bekrachtigd de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 2 november 2021 tot deelname aan de projectoproep "Digibanken - Voortraject".

Artikel 2:

De gemeenteraad gaat akkoord met het projectvoorstel "Digibanken - Voortraject" voor de interlokale vereniging Tewerkstelling Zuiderkempen.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.4. BESLISSING Kringloopwinkel Zuiderkempen vzw. Goedkeuring statutenwijziging en volmachten en bevoegdhedenreglement.

BESLUIT: unaniem
 

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist de statutenwijziging van De Kringwinkel Zuiderkempen vzw goed te keuren.

Artikel 2:

De gemeenteraad beslist de volmachten en bevoegdhedenreglement van De Kringwinkel Zuiderkempen vzw goed te keuren.

Artikel 3:

De Kringwinkel Zuiderkempen vzw ontvangt een afschrift van deze beslissing.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.5. BESLISSING Milieu en Werk vzw. Goedkeuring statutenwijziging, volmachten en bevoegdhedenreglement.

BESLUIT: unaniem
 

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist de statutenwijziging van Milieu en Werk vzw goed te keuren.

Artikel 2:

De gemeenteraad beslist de volmachten en bevoegdhedenreglement van Milieu en Werk vzw goed te keuren.

Artikel 3:

Milieu en Werk vzw ontvangt een afschrift van deze beslissing.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.6. BESLISSING Financiën. Goedkeuring dienst- en retributiereglement Gemeentelijke Openbare Bibliotheek.

BESLUIT: unaniem
 

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist het dienst- en retributiereglement Gemeentelijke Openbare Bibliotheek voor de aanslagjaren 2020-2025 van 16 december 2019 op te heffen.

Artikel 2:

De gemeenteraad beslist het dienstreglement Gemeentelijke Openbare Bibliotheek voor de aanslagjaren 2022 tot en met 2025 als volgt goed te keuren:

"DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK

Hoofdstuk 1: De instelling

Artikel 1:

De openbare bibliotheek heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling, opvoeding en ontspanning van de hele bevolking te behartigen. De bibliotheek is een basisvoorziening waar elke burger terecht kan met zijn vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. Ze bemiddelt actief bij het beantwoorden van deze vragen. De openbare bibliotheek is actief inzake cultuurverspreiding en cultuurparticipatie.

Artikel 2:

De openbare bibliotheek is toegankelijk voor iedereen. Haar materialen staan ter beschikking van de gebruikers.

Hoofdstuk 2: De openingstijden

Artikel 3:

De openingstijden van de bibliotheek zijn als volgt:

Maandag  16u00 – 20u00

Dinsdag 18u00 – 20u00

Woensdag 11u30 – 20u00

Vrijdag  14u30 – 17u00

Zaterdag 10u00 – 12u00 (uitgezonderd juli & augustus)

Hoofdstuk 3: De inschrijving

Artikel 4:

Elke bezoeker die wenst gebruik te maken van het aanbod van de bibliotheek en boeken, tijdschriften, audiovisuele materialen, internet of andere informatiedragers in de openbare bibliotheek wenst te raadplegen of voor eigen gebruik buitenshuis te lenen, heeft het recht en de plicht zich te laten inschrijven als lid, op vertoon van zijn geldig identiteitsbewijs. Indien geen geldig identiteitsbewijs kan worden voorgelegd, moet degene die zich wil laten inschrijven iemand anders borg laten staan. De identiteitskaart geldt als lidmaatschapskaart.

Artikel 5:

Het lidmaatschap is gratis tot en met de leeftijd van 17 jaar, en vanaf de leeftijd van 60 jaar. Ook voor leden die alleen het internet wensen te raadplegen op de beschikbare pc’s is het lidmaatschap gratis, net als voor leden die gebruik maken van ‘Bib aan huis’. 

Vanaf de leeftijd van 18 jaar tot en met de leeftijd van 59 jaar wordt voor het lidmaatschap een jaarlijkse bijdrage gevraagd zoals bepaald in het retributiereglement.

Inwoners die in het bezit zijn van een vrijetijdspas / European Disability Card krijgen een korting van 50% op bovenstaande bijdrage voor het lidmaatschap van de bibliotheek.

Artikel 6:

De gebruiker moet zich voor de inschrijving persoonlijk aanmelden. De lidmaatschapskaarten zijn strikt persoonlijk en kunnen in geen geval door derden benut worden. De gebruiker mag zijn materialen zelf of door iemand anders laten terugbrengen. De materialen mogen ook binnen gebracht worden in de inleverbus (zie artikel 7). De gebruiker mag zijn uitgeleende materialen ook per post terugzenden maar de gebruiker blijft verantwoordelijk voor deze materialen, mochten ze verloren gaan bij de post. Bij niet ontvangst, betekent dit dat de gebruiker deze materialen toch zal moeten vergoeden als bij verlies.

Artikel 7:

Materialen die na sluitingstijd worden ingeleverd via de inleverbus, zullen de eerste werkdag na inlevering verwerkt worden. Materialen van eenzelfde kaart die niet ingeleverd worden, worden niet automatisch verlengd. Eventuele kosten voor boetes, aanmaningen of beschadigingen dienen bij een volgend bezoek aan de bibliotheek te worden vereffend. De vastgestelde schade van werken die ingeleverd worden via de inleverbus kan niet betwist worden. De lener is hier zelf verantwoordelijk voor.

Artikel 8:

Door zich in te schrijven verklaart men zich akkoord met het dienstreglement en de privacyverklaring bibliotheeksysteem. Beide documenten kunnen steeds online geraadpleegd worden. Bij de inschrijving wordt op verzoek een geprint exemplaar overhandigd. Door het betreden van de bibliotheek en gebruik te maken van bibliotheekdiensten, verklaart ook de toevallige gebruiker zich akkoord met de bepalingen van dit reglement en de privacyverklaring bibliotheeksysteem.

Artikel 9:

De persoonlijke gegevens die in de computer worden ingevoerd zijn vertrouwelijk en worden enkel voor de bibliotheekwerking gebruikt. Iedere ingeschreven lener heeft recht op inzage en verbetering van zijn identiteitsgegevens en die van de aan zijn zorg toevertrouwde minderjarigen (zoals bepaald door de wet van 8/12/1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer).

(Mail-) adreswijzigingen dienen zo snel mogelijk door de lener doorgegeven te worden. Indien een mailadres opgegeven is, wordt automatisch voor de uitleentermijn verstrijkt een herinneringsboodschap gestuurd. Deze herinnering is een extra service, die geen aanleiding kan geven tot kwijtschelden van de laattijdigheidsvergoeding, mocht de gebruiker de mail niet aangekregen hebben.

De leenhistoriek wordt niet automatisch bijgehouden in het systeem. Uw leenhistoriek kan worden bijgehouden op uw verzoek, en zal dan enkel worden gebruikt voor een goede bibliotheekwerking.

Tijdens activiteiten en workshops, georganiseerd door de bibliotheek, kunnen beelden gemaakt worden, die kunnen gebruikt worden voor promotionele doeleinden. Op uw schriftelijk verzoek wordt het beeldmateriaal niet gebruikt.

Artikel 10:

Het verlies of de diefstal van een lidmaatschapskaart moet onmiddellijk meegedeeld worden. Een nieuwe lidmaatschapskaart wordt aangemaakt, mits een vergoeding zoals bepaald in het retributiereglement te betalen bij aanvraag van de nieuwe lidmaatschapskaart. Dit geldt voor leners die geen identiteitskaart hebben.

Op verzoek kan er per lener éénmaal een bijkomende lidmaatschapskaart aangemaakt worden, een zogenaamde volgpas. Het aanmaken van een volgpas is gratis.  

Hoofdstuk 4: De uitleendienst

Artikel 11:

Om van de uitleendienst gebruik te maken, dient de gebruiker zijn lidmaatschapskaart of identiteitskaart voor te leggen. Zonder deze is geen uitlening mogelijk.

Artikel 12:

Bij de ontlening krijgt men een bewijs van ontlening mee waarop staat wat men ontleend heeft en wanneer het materiaal teruggebracht moet worden. Het is het enige bewijs dat in geval van discussie wordt aanvaard.

Artikel 13:

Op een gewone lidmaatschapskaart kunnen maximaal 10 objecten worden uitgeleend, zelf samen te stellen uit boeken, tijdschriften, audiovisuele materialen,…

Artikel 14:

Het uitlenen van materialen kan worden geweigerd, wanneer een verschuldigde boete niet na een bepaalde periode (na het versturen van een materiaalvergoedingsnota of registratienota) betaald werd.

Artikel 15:

De uitleentermijn bedraagt voor alle materialen 4 weken. Het uitgeleende materiaal dient teruggebracht te zijn ten laatste op de datum die door de uitleenadministratie geregistreerd wordt. De lener dient zelf rekening te houden met eventuele feestdagen die in deze periode vallen. De sluitingsdagen, zoals feestdagen, brugdagen, vakantiedagen, staan voor sluiting op de website aangekondigd en staan voor sluiting duidelijk zichtbaar op het ticket van de lener.

Artikel 16:

Een verlenging van de uitleentermijn kan aangevraagd worden, voor de geregistreerde vervaldatum. Verlengen kan drie maal en wordt alleen toegestaan als geen andere gebruiker de betrokken materialen heeft gereserveerd. Er kan ook telefonisch, via internet of via mail verlengd worden mits de materialen door geen andere gebruikers gereserveerd werden. Dit kan geweigerd worden indien de gebruiker meer dan 2 euro openstaande kosten heeft. Een verlenging gebeurt enkel op uitdrukkelijk verzoek van de lener. Het is dus de leners verantwoordelijkheid wanneer hij nieuwe materialen ontleent om wat nog op de lidmaatschapskaart stond te  laten verlengen.

Artikel 17:

Voor de uitlening van waardevolle werken of materialen kan een ontvangstbewijs gevraagd worden. Deze werken of materialen kunnen herkend worden aan het label ‘waardevol werk’.

Artikel 18:

Het reserveren van boeken, tijdschriften, audiovisuele materialen,... kan aangevraagd worden mits betaling van de administratiekosten per eenheid, van zodra het aangevraagde materiaal ter beschikking is. De gebruiker wordt hiervan schriftelijk, via mail of telefonisch op de hoogte gebracht. Het gereserveerde werk dient afgehaald te worden ten laatste 10 dagen na de kennisgeving. Daarna vervalt de reservatie. De administratiekosten hiervoor worden bepaald in het retributiereglement.

Artikel 19:

Een aankoopsuggestie kan doorgegeven worden aan het bibliotheekpersoneel door het invullen van een aankoopsuggestieformulier. De bibliothecaris is door deze voorstellen niet gebonden, maar houden er rekening mee voor zover ze in het aankoopbeleid van de bibliotheek passen.

Artikel 20:

Na het verstrijken van de uitleentermijn worden automatisch maningsgelden geïnd. Het bedrag van de maningsgelden wordt bepaald in het retributiereglement. (zie verder hoofdstuk 10)

Artikel 21:

Bij aanmaak van de deurwaardersnota worden de ontleende werken van de lidmaatschapskaart gehaald en afgevoerd uit de catalogus. Waar nodig worden deze titels terug aangekocht. De materialen worden dus als verloren beschouwd en de kosten worden op de lidmaatschapskaart gezet. Deze verschuldigde bedragen worden doorgestuurd aan de financieel directeur van het lokaal bestuur (zie verder hoofdstuk 11).

Artikel 22:

Het lidmaatschap geeft recht op de voordelen van het interbibliothecair leenverkeer (IBL) ingesteld tussen de openbare bibliotheken. Eventuele kosten worden teruggevorderd van de lener zoals bepaald in het retributiereglement.

Artikel 23:

Tot een kwartier voor sluitingstijd, kan men nog aanspraak maken op bediening.

Artikel 24:

De bibliotheek aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid bij beschadiging van apparatuur bij de leden als gevolg van het lenen en gebruiken van elektronische informatiedragers. Indien elektronische apparatuur van de leden beschadigd raakt als vermeend gevolg van het lenen van toepasselijke informatiedragers is de bibliotheek onder geen enkele voorwaarde gebonden tot het vergoeden van de eventuele schade van welke aard ook. Indien er door het installeren van een elektronische informatiedrager een wijziging in bepaalde computerbestanden wordt aangebracht, kan de bibliotheek hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

Hoofdstuk 5: Raadpleging ter plaatse

Artikel 25:

De encyclopedieën, referentiewerken, … die niet voor uitlening zijn vrijgegeven, kunnen enkel ter plaatse geraadpleegd worden. Ook kranten en het recentste nummer van een tijdschrift kunnen niet uitgeleend worden. Artikel 26:

Audiovisuele materialen (AVM) mogen niet op een andere drager overgenomen worden, noch gebruikt worden in een publieke ruimte.

Hoofdstuk 6: Internet en PC-gebruik

Artikel 27:

Het gebruik van het internet en administratieve pc in de bibliotheek is uitsluitend toegankelijk voor leden in het bezit van hun persoonlijke geldige identiteitskaart of lidmaatschapskaart en na ondertekening van het register.

Artikel 28:

De raadpleging van internet en het gebruik van de administratieve pc is gratis en is toegelaten vanaf 10 jaar. Onder de 10 jaar gebeurt dit onder begeleiding van een volwassene of mits schriftelijke toestemming van ouder of voogd.

Artikel 29:

Gebruikers dienen zich vooraf te melden aan de balie en het internetregister te tekenen. Daarna krijgt de gebruiker een  pc uit het computernetwerk toegewezen. Plaatsnemen aan een andere pc is niet toegelaten.

Artikel 30:

Een bibliotheekmedewerker kan helpen bij het opstarten. De bibliotheekmedewerkers helpen graag met algemene zoeksuggesties. Het bibliotheekpersoneel is evenwel niet beschikbaar om gebruikers individueel op te leiden tot internet- of pc-gebruik.

Artikel 31:

De gebruiker kan informatie via bemiddeling van het bibliotheekpersoneel uitprinten. De prijs van een print wordt bepaald in het retributiereglement. Er mag enkel geprint worden op papier afgeleverd door het bibliotheekpersoneel. Elke pagina waartoe een printopdracht gegeven werd, moet betaald worden.

Artikel 32:

Het gebruik van een gegevensdrager kan alleen met toestemming van een bibliotheekmedewerker.

Artikel 33:

De pc’s zijn individuele werkstations. Het storen van andere gebruikers is niet toegestaan. Gebruikers, leners of bibliotheekbezoekers moeten elkaar in privacy laten werken.

Artikel 34:

Internetraadpleging en het gebruik van de administratieve pc is mogelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De apparatuur wordt 15 minuten voor sluitingstijd uitgeschakeld.

Artikel 35:

In volgorde van aanmelding kan gedurende een half uur gewerkt worden aan de computers. Indien geen andere gebruikers zich aanbieden voor het verstrijken van de beschikbare tijd kan deze tijdsduur verlengd worden.

Artikel 36:

Om redenen van beveiliging, privacy en efficiëntie is het gebruik beperkt tot het zoeken van informatie op het internet en het overnemen van gegevens op papier. Wie de instellingen van de computers wijzigt, of de instellingen van de computers probeert te wijzigen, wordt geschorst van het gebruik van de computers.

Artikel 37:

Volgende zaken zijn uitgesloten:

        Het gebruik van internet voor illegale of commerciële doeleinden.

        Het bezoeken van erotische of pornografische websites.

        Het kopiëren zonder toestemming van gegevens waarop auteursrechten rusten of andere inbreuken op het copyright.

        Het schenden van computerbeveiligingssystemen.

        Het vernietigen, veranderen of aanpassen van computergebaseerde informatie.

        Het vernietigen, veranderen, aanpassen of beschadigen van apparatuur, software of gegevens die toebehoren aan de bibliotheek of aan andere gebruikers.

        Het gebruik van eigen software, hardware,…

        Het aansluiten van andere toestellen op de bibliotheekcomputers.

Artikel 38:

Het niet naleven van de richtlijnen of het misbruiken van de computer of de toegang tot het internet leidt tot sancties, al naargelang de aard van de inbreuk.

        Tijdelijke of definitieve uitsluiting van het gebruik van computers.

        Tijdelijke of definitieve uitsluiting uit de bibliotheek.

        Het vergoeden van de veroorzaakte schade.

        Bij ernstige vergrijpen: juridische vervolging.

Artikel 39:

De bibliotheek is niet verantwoordelijk voor het niet of onvolledig beschikbaar zijn van het internet of de printer. De bibliotheek behoudt zich het recht voor om bepaalde sites af te schermen.

Hoofdstuk 7: Verantwoordelijkheid van de bibliotheekgebruiker

Artikel 40:

De bibliotheek is ingericht volgens het openkaststelsel. De gebruiker moet dus zelf zijn materialen kiezen. Hij is verplicht de orde te bewaren door de materialen die hij uit het rek neemt om in te zien, weer op hun juiste plaats op het rek te zetten.

Artikel 41:

De gebruiker moet bij ontvangst de boeken, documenten en audiovisuele materialen nazien, en mogelijke beschadigingen voor de uitleenregistratie laten vaststellen door het personeel. Zo niet wordt aangenomen dat het uitgeleende materiaal in goede staat is ontvangen.

Artikel 42:

Elke beschadiging, verlies of diefstal van uitgeleende materialen dient door de gebruiker vergoed te worden. Het bedrag van de vergoeding wordt door de bibliotheekmedewerkers vastgesteld. Het kan nooit het bedrag van de handelswaarde (nieuw exemplaar), vermeerderd met de verwerkingskosten (opnieuw ingeven, barcode toewijzen, kaften…)  zoals bepaald in het retributiereglement overschrijden. Indien het exemplaar niet meer te verkrijgen is in de reguliere handel omdat het fonds uitgeput is, kan de gebruiker verplicht worden om (binnen een termijn van zes maanden) eenzelfde exemplaar terug te bezorgen aan de bibliotheek.

Artikel 43:

Het is verboden in materialen van de bibliotheek aantekeningen te maken, zelfs met potlood. Elke aantekening zal beschouwd worden als een beschadiging, waarvoor de reglementaire schadevergoeding gevraagd zal worden.

Artikel 44:

Bij beschadiging of verlies van een deel van meerdelige werken kan de gebruiker verplicht worden tot vergoeding van het gehele werk (meerdelige boekuitgaven, reeksen, audiovisuele uitgaven,…)

Artikel 45:

Bij beschadiging of verlies van doosjes, hoesjes, handleidingen of brochures van audiovisuele materialen (die handleiding, registratienummers of … bevat) dient de gebruiker de handelswaarde (nieuw exemplaar) te vergoeden vermeerderd met de verwerkingskosten (opnieuw ingeven, barcode toewijzen,…) zoals bepaald in het retributiereglement.

Artikel 46:

Bij betaling van de schadevergoeding wordt een betalingsbewijs aan de gebruiker overhandigd. Wanneer een lener binnen de 3 maanden én met betalingsbewijs een als verloren beschouwd materiaal terug binnen brengt, dan wordt de vergoeding (verminderd met de aangerekende verwerkingskosten) terugbetaald.

Artikel 47:

In geen geval mag het uitgeleende materiaal aan derden worden geleend. De gebruiker draagt altijd persoonlijk de verantwoordelijkheid voor de boeken, tijdschriften en audiovisuele materialen die op zijn lidmaatschapskaart geregistreerd staan.

Hoofdstuk 8: Bijzondere bepalingen

Artikel 48:

Het bibliotheekpersoneel kan de toegang ontzeggen aan leners of gebruikers die het reglement niet naleven of de orde verstoren. De bibliothecaris is gemachtigd een gebruiker tijdelijk uit te sluiten. Het college van burgemeester en schepenen is gemachtigd een definitieve uitsluiting uit te spreken op voorstel en na grondige motivatie van de bibliothecaris. 

Artikel 49:

Er mag niet worden gerookt, noch voedsel noch drank verbruikt worden. Er mogen geen hinderende voorwerpen (skeelers, skateboards, steps,…) worden binnengebracht. Dieren, uitgezonderd assistentie-honden,  zijn ook niet toegelaten in de bibliotheek.

Artikel 50:

De bibliotheek kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele diefstal van bezittingen van de gebruiker. Het personeel mag te allen tijde vragen tassen of andere opbergmogelijkheden te controleren.

Artikel 51:

De leden kunnen via bemiddeling van bibliotheekpersoneel gebruik maken van een fotokopieerapparaat. De verantwoordelijkheid voor de kopie berust evenwel volledig bij de gebruikers, elke kopie dient betaald te worden tegen de vergoedingen zoals bepaald in het retributiereglement.

Artikel 52:

Het is verboden boeken, documenten, audiovisuele materialen of andere materialen uit de bibliotheek te gebruiken voor publicatie of uitzending. De bibliotheek aanvaardt hierin geen enkele verantwoordelijkheid.

Artikel 53:

In geval van misbruik heeft de bibliothecaris het recht het uitgeleende materiaal op te vorderen, ook al is de uitleentermijn nog niet verstreken.

Artikel 54:

Klachten en betwistingen kunnen enkel schriftelijk ingediend worden bij de bibliothecaris.

Artikel 55:

Alle onvoorziene gevallen worden door de bibliothecaris geregeld of er kan een klacht ingediend worden bij de klachtenambtenaar van het lokaal bestuur.

Hoofdstuk 9: Scholenservice

Artikel 56:

Leerkrachten en studenten uit pedagogische richtingen kunnen een ‘lerarenkaart’ krijgen. Hiermee kunnen per uitleentermijn maximaal 20 objecten worden uitgeleend.

Artikel 57:

Klassen kunnen ook klassikale bibliotheekbezoeken doen buiten de reguliere openingsuren. Dit wordt geregeld met de educatief medewerker van de bibliotheek. Zij krijgen een gratis klaskaart en kunnen een totaal van 100 materialen per beurt per klas ontlenen. De klaskaart is gekoppeld aan de persoonsgegevens van de aanvrager, die hierdoor ook zelf verantwoordelijk is voor de ontleende materialen. Bij verandering van school/werk moet de bibliotheek verwittigd worden.

Artikel 58:

Klassen, scholen, leerkrachten, opvoeders,… zijn ook altijd zelf verantwoordelijk voor de uitgeleende materialen. Boeken die beschadigd of verloren zijn, zullen steeds moeten vergoed worden vooraleer andere materialen ontleend kunnen worden.

Hoofdstuk 10: Speciale doelgroepen

Artikel 59:

Vrijwilligers en stagiaires van de bibliotheek moeten geen lidgeld betalen. Ze kunnen ook gratis alle materialen van de bibliotheek ontlenen. Onder vrijwilligers begrijpen we ook de leden van de bibliotheekraad. Zij vallen wel allemaal onder de geldende boeteregeling.

Artikel 60:

Personeelsleden van het lokaal bestuur Hulshout hebben recht op gratis lidmaatschap van de bibliotheek. Ze kunnen ook gratis alle materialen van de bibliotheek ontlenen. Zij vallen wel onder de geldende boeteregeling. Voor bibliotheekpersoneel geldt hetzelfde, maar zij vallen buiten de geldende boeteregeling.

Artikel 61:

Onthaalmoeders, kinderopvangcentra, woonzorgcentra, (jeugd-)verenigingen of andere organisaties kunnen een gratis ‘lidmaatschapskaart voor doelgroepenwerking’ krijgen en pakketten ontlenen (met een maximum van 100 items). De aanvrager is verantwoordelijk voor de uitgeleende materialen. Boeken die beschadigd of verloren zijn, zullen steeds moeten vergoed worden vooraleer er andere materialen ontleend kunnen worden.

Artikel 62:

Deze speciale doelgroepen blijven onderhevig aan alle andere artikels van het dienstreglement.

Hoofdstuk 11: Boetes en aanmaningsbrieven

Artikel 63:

De boetes en aanmaningsbrieven worden als volgt aangerekend en verstuurd:

1ste boete komt na 7 dagen (rekening houdend met 5 boetevrije openingsdagen)

2de  boete komt na 14 dagen

1ste aanmaningsbrief komt na 14 dagen

3de boete komt na 21 dagen

4de boete komt na 28 dagen

2de aanmaningsbrief komt na 28 dagen

5de boete komt na 35 dagen

6de boete komt na 42 dagen (maximumboete is bereikt)

Na 65 dagen volgt er een materiaalvergoedingsnota

Na 79 dagen volgt er een deurwaardersnota

Standaard worden alle aanmaningsbrieven per e-mail verstuurd, tenzij er geen e-mailadres gekend is in het bibliotheeksysteem. In dat geval worden de brieven per post verstuurd. Materiaalvergoedings- of andere nota’s worden steeds per post verstuurd."

Artikel 3:

De gemeenteraad beslist het retributiereglement Gemeentelijke Openbare Bibliotheek voor de aanslagjaren 2022 tot en met 2025 als volgt goed te keuren:

"RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK

Hoofdstuk 1: Retributie inschrijving

Artikel 1:

Het lidmaatschap is gratis tot en met de leeftijd van 17 jaar, en vanaf de leeftijd van 60 jaar. Ook voor leden die alleen het internet wensen te raadplegen op de beschikbare pc’s is het lidmaatschap gratis, net als voor leden die gebruik maken van ‘Bib aan huis’.  Ook vrijwilligers van de bibliotheek, leden van de bibliotheekraad, stagiaires en gemeente- en bibliotheekpersoneel hebben recht op gratis lidmaatschap.

Vanaf 18 jaar tot en met de leeftijd van 59 jaar wordt voor het lidmaatschap een jaarlijkse bijdrage van € 2,50 gevraagd.

Inwoners die in het bezit zijn van een vrijetijdspas of European Disability Card (EDC) krijgen een korting van 50% op bovenstaande bijdrage, zijnde € 1,25.

Artikel 2:

Aan personen zonder gekend domicilie in België wordt bij de inschrijving een eenmalige waarborg van € 50 gevraagd. Deze waarborg zal bij de stopzetting van het lidmaatschap, wanneer alle materialen onbeschadigd ingeleverd werden en alle openstaande rekeningen betaald zijn, onmiddellijk en volledig worden terugbetaald.

Hoofdstuk 2: Retributie voor een lidmaatschapskaart

Artikel 3:

Elke lener die geen identiteitskaart of Kids-ID heeft,  ontvangt eenmalig bij een eerste inschrijving een lidmaatschapskaart. Bij verlies van deze lidmaatschapskaart kan een nieuwe aangevraagd worden en wordt er een nieuwe lidmaatschapskaart gemaakt tegen betaling van € 2,50.

Op verzoek kan er per lener éénmaal een bijkomende lidmaatschapskaart aangemaakt worden, een zogenaamde volgpas. Het aanmaken van een volgpas is gratis.  

Hoofdstuk 3: Retributie voor ontlenen van bibliotheekmaterialen

Artikel 4:

Het ontlenen van bibliotheekmaterialen is kosteloos, uitgezonderd AVM (fictie) en taalcursussen. AVM (non-fictie) is gratis uitleenbaar. 

Artikel 5:

Het leengeld voor is vastgesteld als volgt:

- DVD-fictie € 1,00 per stuk   per periode van 4 weken

- Taalcursus € 0,40 per stuk   per periode van 4 weken

Hoofdstuk 4: Retributie voor reserveren materialen

Artikel 6:

Uitgeleende items kunnen tegen een vergoeding van € 1,00 per item gereserveerd worden. De lener wordt dan telefonisch, per mail of per brief op de hoogte gebracht dat zijn werk klaar ligt.

Hoofdstuk 5: Retributie voor interbibliothecair leenverkeer

Artikel 7:

Materialen die niet voorhanden zijn in onze collectie, kunnen bij andere openbare bibliotheken worden aangevraagd. Hiervoor betaalt de gebruiker bij de aanvraag € 5 per aangevraagd item.

Hoofdstuk 6: Retributie voor overschrijden van de uitleentermijn

Artikel 8:

Wie uitgeleende werken of materialen laattijdig terugbrengt, betaalt- onafhankelijk van het verzenden van een aanmaning- per week volgende retributie:

- Boek, tijdschrift, stripverhaal,... € 0,20

- Audiovisueel materiaal,...  € 1,00

Artikel 9:

De boetes en aanmaningsbrieven worden als volgt aangerekend en verstuurd:

1ste boete komt na 7 dagen (rekening houdend met 5 boetevrije openingsdagen)

2de  boete komt na 14 dagen

1ste aanmaningsbrief komt na 14 dagen

3de boete komt na 21 dagen

4de boete komt na 28 dagen

2de aanmaningsbrief komt na 28 dagen

5de boete komt na 35 dagen

6de boete komt na 42 dagen (maximumboete is bereikt)

Na 65 dagen volgt er een materiaalvergoedingsnota

Na 79 dagen volgt er een deurwaardersnota

De administratieve kosten voor een materiaalvergoedingsnota zijn a rato van € 10,00 per nota per lener, ook al worden ze in eenzelfde enveloppe verstuurd.

De leners hebben nog 14 dagen de tijd om hun materialen in te leveren na het versturen van de materiaalvergoedingsnota (poststempel als bewijs). Indien deze termijn terug overschreden wordt, wordt er overgegaan tot een deurwaardersnota. De materialen worden dan afgevoerd uit de catalogus. Waar nodig kopen we deze titels terug aan. De kosten van deze materialen worden op de lidmaatschapskaart gezet en de  verschuldigde bedragen worden doorgestuurd naar de financieel directeur van het lokaal bestuur Hulshout.

Artikel 10:

Indien geen gevolg wordt gegeven aan de reglementaire maningen, zullen de nodige juridische stappen worden ondernomen om de nalatige bibliotheekgebruiker te dwingen tot het betalen van de van de geleende materialen en/of tot het betalen van een vergoeding.

Artikel 11:

Het verschuldigde bedrag zal dan via de financieel directeur van het lokaal bestuur worden teruggevorderd. De bibliotheekkaart wordt dan tevens geblokkeerd tot de nodige kosten met de bibliotheek vereffend zijn.

Hoofdstuk 7: Retributie voor beschadigingen en verlies

Artikel 12:

Bij het ontlenen van de materialen moet de gebruiker ze controleren en mogelijke beschadigingen voor de uitleenregistratie doen vaststellen door het personeel. Zo niet wordt aangenomen dat het uitgeleende in goede staat is ontvangen.

Artikel 13:

Bij verlies of totale beschadiging is de lezer de aankoopprijs (verhoogd met € 5,00 verwerkingskosten) verschuldigd. Dit wordt geregeld in een balienota. De lezer kan ook zelf zorgen voor een nieuw identiek vervangexemplaar, dat binnen een maand na vaststelling aan de bibliotheek geleverd moet worden. Vervolgens is de lener slechts de € 5,00  verwerkingskosten verschuldigd.

Artikel 14:

Indien het werk verschillende onderdelen bevat of bij materialen waarvan de afzonderlijke delen niet apart te verkrijgen zijn, is de lener bij beschadiging van één of meerdere delen de waarde van het hele werk verschuldigd. Artikel 15:

Voor werken die niet meer verkrijgbaar zijn, wordt bovendien door de coördinator van de bibliotheek een toeslag bepaald en aangerekend. Tevens kan hij/zij de gebruiker verplichten binnen een termijn van zes maanden te zorgen voor een (tweedehands) vervangexemplaar.

Artikel 16:

Bij gedeeltelijke beschadiging, waarbij het item na herstelling nog bruikbaar is, geldt een retributie van € 2 + de effectief gemaakte kosten.

Artikel 17:

In geval van gedeeltelijke beschadiging blijft de bibliotheek ook na vergoeding eigenaar van het materiaal.

Artikel 18:

In geval van diefstal wordt steeds aangifte gedaan bij de politie. Aan computerkrakers wordt onmiddellijk de toegang tot de bibliotheek ontzegd en van deze inbreuk wordt ook aangifte gedaan bij de politie. Schade aan bibliotheekmateriaal en –apparatuur, en software wordt op de betrokkene verhaald.

Hoofdstuk 8: Retributie voor prints en kopieën

Artikel 19:

De gebruiker dient zich te vergewissen van de eventuele auteursrechtelijke bescherming van de overgenomen gegevens. Alleen de gebruiker is verantwoordelijk in geval van niet-naleving. Met inachtneming van de wetgeving op het kopiëren kunnen leners kopiëren of printen in zwart/wit tegen volgende tarieven:

- A4 per blad zwart/wit  € 0,10

- A3 per blad zwart/wit  € 0,20

Artikel 20:

De gebruiker dient zich te vergewissen van de eventuele auteursrechtelijke bescherming van de overgenomen gegevens. Alleen de gebruiker is verantwoordelijk in geval van niet-naleving. Met inachtneming van de wetgeving op het kopiëren kunnen leners kopiëren of printen in kleur tegen volgende tarieven en mits bemiddeling door een baliemedewerker.

- A4 per blad kleur  € 1,00

- A3 per blad kleur  € 2,00

Hoofdstuk 9: Retributie voor internet

Artikel 21:

Internetgebruik is gratis voor de leners. Men moet lid zijn van de bibliotheek om te kunnen internetten. Personen die uitsluitend het internet wensen te raadplegen, kunnen een gratis lidmaatschap afsluiten. Zij kunnen echter geen uitleningen laten registreren.

Hoofdstuk 10: Retributie voor scholen, instellingen, organisaties,…

Artikel 22:

Scholen, onthaalmoeders, kinderopvangcentra, woonzorgcentra, (jeugd-) verenigingen of andere organisaties die vallen onder onze doelgroepenwerking genieten gratis lidmaatschap.

Hoofdstuk 11: Retributie voor verkoop

Artikel 24:

Volgende retributies worden vastgesteld voor verkoop van:

- Afgevoerde boeken, tijdschriften, strips € 0,50 / stuk

- Afgevoerde AVM-materialen   € 1,00 / stuk

Artikel 25:

De retributies voor de verkoop van fiets- en wandelkaarten of andere toeristische brochures worden vastgelegd door de dienst Toerisme van het lokaal bestuur.

Hoofdstuk 12: Retributie voor activiteiten

Artikel 26:

Voor bepaalde activiteiten zal een deelnameprijs worden gevraagd. Deze deelnameprijs zal per activiteit door de coördinator van de bibliotheek worden vastgesteld. Inwoners die in het bezit zijn van een vrijetijdspas of European Disablity Card (EDC) krijgen een korting van 50% op de deelnameprijs, indien vermeld bij de aankondiging van de activiteit of lessenreeks."

Artikel 4:

Deze beslissing wordt tijdig overgemaakt aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, departement Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur.

Artikel 5:

Dit reglement treedt in werking op 1 januari 2022.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.7. KENNISNAME PZ Zuiderkempen. Begrotingswijziging 2021 nr. 1 en 10.

KENNISNAME:

De gemeenteraad neemt kennis van de goedkeuring door de politieraad van de budgetwijziging 2021 nr.1 en nr. 10 van 23 juni 2021.

Na bespreking,

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.8. BESLISSING PZ Zuiderkempen. Goedkeuring toelage 2022.

BESLUIT: unaniem
 

Enig artikel:

De gemeenteraad beslist de gemeentelijke toelage aan de politiezone Zuiderkempen 5365 goed te keuren, zoals vastgesteld in de politiebegroting van 27 oktober 2021 ten bedrage van 740.601,00 euro op de gewone begroting 2022 en 128.100,00 euro op de buitengewone begroting 2022 zijnde in het totaal een bedrag van 868.701,00 euro.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.9. VRAAG Sport: Publieke uitspraak voorzitter KFC Houtvenne: reactie van het CBS? - TA - Bart Ceulemans

VRAAG:

In de meest recente uitgave van 'De Kemphaan' (het magazine van KVC Westerlo) is een interview te lezen met dhr. Bart Van den Brande, de voorzitter van KFC Houtvenne.
In een van de vragen wordt gepolst naar de samenwerking van de club met KVC Westerlo. We lezen hierover het volgende: "Wij zijn in Westerlo heel warm ontvangen. We worden langs alle kanten geholpen en zijn hier heel tevreden over. De samenwerking was nodig." En verder nog: "We hebben met de gemeente Hulshout enkele keren samengezeten, maar dat is telkens op een sisser uitgedraaid."

Graag een reactie hierop vanuit het CBS.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.10. VRAAG Mobiliteit; trage wegen. Graag stand van zaken. - TA - Kurt Albert

VRAAG:

        Toelichting bij de wenselijkheidskaart deel 1 vanop de gemeentelijke website.

        Welke datum hoort bij deze kaart?

        Toestand trage wegen: bvb. Kunnen er onderhoudswerken uitgevoerd worden aan trage weg Mgr. Raeymaekersstraat richting fietspad (F106)? Door putten in het wegdek  ontstaan er bij de minste regenval grote plassen.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.11. VRAAG Mobiliteit: Veilig verkeer. - TA - Katrien Monsecour

VRAAG:

We bespraken al vaker op de gemeenteraad de toename van het vrachtverkeer in de dorpskernen van Westmeerbeek en Hulshout door de wegenwerken in Heultje.  We drongen aan op een plan van aanpak om in deze situatie de verkeersveiligheid te verhogen, zeker in de schoolomgevingen en voor de zwakke weggebruikers.
Wat is nu de stand van zaken, welke maatregelen werden er al genomen ?
Wat staat er nog op de planning ?

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.12. VRAAG Afvalverbrandingsoven Heist-op-den-Berg.  Vervuiling en mogelijke impact kostprijs sanering voor de gemeente Hulshout. - TA - Kurt Winkelmans

VRAAG:

In het kader van de geplande wegenwerken op het kruispunt Herentalsesteenweg / Broekstraat in Heist-op-den-Berg werden grondstalen genomen waaruit ernstige vervuiling bleek die veroorzaakt zou kunnen zijn door de vroegere afvalverbrandingsoven die vlakbij stond.  Naast zware metalen, die in het verleden reeds werden vastgesteld, werd recent ook een ernstige vervuiling met PFAS geregistreerd.

De afvalverbrandingsoven stond vlakbij de gemeentegrens met Hulshout, met dien verstande dat bij westen- tot noorderwind de rook in de richting van Hulshout werd geblazen.  Werd er in Hulshout al enig onderzoek verricht naar mogelijke PFAS-vervuiling ?

De gemeente Hulshout was destijds mede-initiatiefnemer van het project.  Zou Hulshout mee aansprakelijk kunnen zijn bij een mogelijke sanering ?

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.13. VRAAG Werking gemeentelijke website. - TA - Kurt Winkelmans

VRAAG:

De informatie die op de gemeentelijke website wordt gepubliceerd is soms langs meerdere wegen toegankelijk.  Eigenaardig genoeg is de gevonden informatie dan niet altijd dezelfde en soms werken links op de website gewoonweg niet. 

Enkele voorbeelden :

  1. via het tabblad “Bestuur”, vervolgens onder de hoofding “bestuur gemeente”, “adviesraden”, “jeugdraad” komt men op een aparte pagina over de jeugdraad.  Hier wordt enkel en alleen de samenstelling weergegeven.  Dezelfde weg volgen voor de cultuurraad leidt naar de pagina van de cultuurraad onder het tabblad “Vrije tijd”, waar naast de samenstelling nog andere interessante informatie beschikbaar is;
  2. via hetzelfde tabblad “Bestuur” doorklikken naar “bestuur gemeente”, “adviesraden”, “bibliotheekraad” komt men op een link terecht die niet werkt.
  3. Is er voor de structuur van de website, en het onderhoud daarvan, een overeenkomst met een externe leverancier en werden mankementen zoals hierboven aangehaald reeds gemeld aan de externe of interne IT-verantwoordelijke ?
  4. Aanpassingen van de gemeentelijke website worden soms laattijdig, of niet, doorgevoerd.  Heeft dit te maken met afwezigheden bij het personeel ?

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.14. VRAAG Infogids Hulshout. - TA - Bart Ceulemans

VRAAG:

Onlangs werd de nieuwe infogids van de gemeente bedeeld bij de inwoners.  Zoals in het verleden werd deze gids samengesteld en gerealiseerd door een externe commerciële firma.

Ter financiering van de kosten van het opmaken, drukken en verdelen van deze gids heeft de externe partner toestemming van de gemeente om adverteerders te contacteren en advertentieruimte te verkopen.  Geeft de gemeente hier enige input omtrent potentiële adverteerders ? Wij kregen van een aantal adverteerders (opnieuw) de vraag waarom zij niet op voorhand werden gecontacteerd om te adverteren in de infogids.  Minimaal zou toch verwacht kunnen worden dat de handelaars die geregistreerd staan op de website van de gemeente onder de “handelarengids” zouden worden gevraagd of zij interesse zouden hebben in adverteren in de gids.

Naast de advertenties wordt ook gemeentelijke informatie opgenomen in de gids.  Wordt de gemeente hiervoor gecontacteerd ? Een aantal van de teksten lijkt hetzelfde te zijn als in de vorige infogids.  Ook worden voor sommige gemeentelijke diensten persoonlijke e-mailadressen weergeven, voor andere diensten worden dan wel generieke mailadressen gebruikt die refereren naar de dienst i.p.v. naar de medewerkers.  Aangezien de infogids maar om de x-aantal jaren wordt geactualiseerd en opnieuw bedeeld, zou het kunnen dat de personeelsleden waarvan het mailadres vermeld wordt in de gids, niet meer werkzaam zijn voor de gemeente.

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 20 december 2021.

 

GR OZ  A.15. VRAAG Oplaadpalen elektrische voertuigen vs. open gracht. - TA - Kurt Winkelmans

VRAAG:

De federale en gewestelijke overheden willen volop inzetten op de elektrificatie van voertuigen.  Eén van de stimuli die hiervoor werden uitgewerkt is het geven van tegemoetkomingen bij het plaatsen van een laadstation voor een elektrisch voertuig. 

Indien een zelfstandige of vennootschap een laadpaal plaatst, krijgt deze een verhoogde fiscale aftrek indien een aantal voorwaarden zijn vervuld.  Eén van die voorwaarden is dat de laadpaal publiek toegankelijk moet zijn.

Gezien de huidige reglementeringen in de gemeente op het vlak van het aanleggen van open grachten enerzijds en het aanleggen van overwelvingen en opritten anderzijds, kan dit leiden tot situaties waarbij het openstellen van de oplaadmogelijkheid praktisch onwerkbaar wordt. 

Is het mogelijk om hiervoor een tijdelijke en voorwaardelijke uitzondering te voorzien in de desbetreffende reglementen ?

 

Publicatiedatum: 08/02/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.