voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.1. BESLISSING Omgevingsvergunning OV_474.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om de aanvraag tot omgevingsvergunning voor het bouwen van een vrijstaande meergezinswoning met 10 woongelegenheden en het aanleggen van verhardingen te vergunnen mits volgende voorwaarden worden nageleefd:
● Alle voorwaarden en lasten opgelegd in de adviezen van de Brandweerzone Kempen d.d. 4 februari 2022, Fluvius d.d. 4 januari 2022, Pipda-Drinkwater d.d. 21 december 2021, Pidpa-Riolering d.d. 21 december 2021, Proximus d.d. 6 januari 2022, Telenet d.d. 23 december 2021 en Toegankelijk Vlaanderen d.d. 12 januari 2022 dienen strikt te worden opgevolgd. Deze integrale adviezen zijn beschikbaar op het omgevingsloket.
● De afwijking van de inhoud van de regenwaterput van 20.000 wordt toegestaan mits het hergebruik voorzien wordt op ALLE toiletten.
● De tien parkeerplaatsen op het maaiveld in de achtertuin dienen door middel van opgaand groen te worden gebufferd t.o.v. zowel de weg Borgerhoutstraat als de aanpalende woning te Kerkstraat 27. Het opgaand groen dient te worden aangelegd in het eerste plantseizoen na de eerste ingebruikname van het gebouw. De beplanting dient ook te worden ingeplant en onderhouden overeenkomstig de artikels 174-176 betreffende hinderlijke beplanting van de gemeentelijke Politiecodex.
● De uitgegraven grond van de kelder mag uitdrukkelijk niet worden verspreid over het perceel of gebruikt voor een ophoging van het perceel, buiten de minimale, niet-vergunningsplichtige ophoging ter hoogte van de voorgevel van het gebouw (een beperkte reliëfwijzing van 0,30 meter).
● De toegankelijkheid vanaf wegrand/stoeprand tot de inkomdeur van de woning moet afgestemd worden op aangepaste woningen.
● De twee niet-privatieve bergingen dienen te worden ingericht als collectieve opslagplaatsen waar het afval kan worden verzameld.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.2. BESLISSING Omgevingsvergunning. OV_475.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om aan Sjef Aerts wonende te Blauwbergsesteenweg 121 te 2230 Herselt een vergunning te verlenen onder de voorwaarden bepaald in dit besluit, voor een klasse 2 inrichting gelegen te 2235 Hulshout, Corbeillestraat 93 met als kadastrale omschrijving afdeling 2 sectie B nrs. 59Z en 363K.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.3. BESLISSING Omgevingsvergunning VK_0012.
Het college van burgemeester en schepenen beslist het attest overeenkomstig artikel 4.2.16. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening met betrekking tot de verkavelingsvergunning met als intern nummer VK_0012 af te leveren.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.4. BESLISSING Gewest. RUP Vallei Grote Nete. Advies startnota.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om de volgende opmerkingen en aandachtspunten met betrekking tot de startnota voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Vallei van de Grote Nete van E313 tot Hellebrug" over te maken aan de Vlaamse Regering:
1. Algemeen
De doelstellingen van het gewestelijk RUP Vallei van de Grote Nete van E313 tot Hellebrug zijn:
● het behoud en het versterken van de uitgesproken natuurwaarden in de vallei van de Grote Nete met ruimte voor natuurlijke waterberging;
● het creëren van ruimte voor de realisatie van de natuur-en veiligheidsdoelstellingen van het Geactualiseerd Sigmaplan in de vallei van de Grote Nete;
● het behouden en versterken van samenhangende boscomplexen;
● het vrijwaren en versterken van waardevolle landschappen en erfgoedwaarden in de vallei van de Grote Nete
● het behoud en versterken van ecologische en landschappelijke waarden verweven met landbouw in de vallei van de Grote Nete;
● het vrijwaren van samenhangende gebieden voor land-en tuinbouw grenzend aan de vallei van de Grote Nete.
Onder het ‘planvoornemen’ wordt gesteld:
‘Het plan zal alle bestemmingswijzigingen doorvoeren die nodig of nuttig zijn om hoger aangeven plandoelstellingen te realiseren. Voor sommige gebieden binnen het plangebied zal de bestemming ongewijzigd blijven ten opzichte van het momenteel geldende gewestplan, voor andere gebieden zal er een bestemmingswijziging gebeuren, al dan niet met een bestemming in overdruk.’
Principieel kan vanuit het lokale bestuur inhoudelijk akkoord gegaan worden met bovenstaande doelstellingen en het planvoornemen. Graag wenst het lokale bestuur wel bedenkingen, suggesties en opmerkingen te formuleren in het kader van de huidige publieke raadpleging. Deze bedenkingen, suggesties en opmerkingen worden weergegeven in onderstaande punten.
2. Type bestemmingswijzigingen
In de startnota wordt gesteld:
‘Deze ruimtelijke visie uit de structuurschets zal in het vervolgproces verder geconcretiseerd worden in ruimtelijke bestemmingen met bijbehorende stedenbouwkundige voorschriften. De concrete afbakening van de typebestemmingen en stedenbouwkundige voorschriften zullen uitgewerkt worden bij de opmaak van het voorontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan.’
Vervolgens worden de verschillende typebestemmingen opgesomd welke kunnen gehanteerd worden. Het gaat hierbij om de typevoorschriften zoals deze werden vastgesteld in het besluit van de Vlaamse Regering van 11 april 2008. In de startnota worden specifiek typevoorschriften aangehaald voor agrarische gebieden (Agrarisch gebied, Bouwvrij agrarisch gebied, Natuurverwevingsgebied), natuurgebieden (Natuurgebied, Grote Eenheid Natuur), bosgebieden (Bosgebied), overig groengebieden (Gemengd openruimtegebied, Gemengd openruimtegebied met cultuurhistorische waarde) en recreatiegebieden (Recreatiegebied).
Vanuit het lokale bestuur kan op zich de voorkeur om te werken met dergelijke typevoorschriften wel begrepen worden vanuit de praktische en redactionele voordelen die eraan gekoppeld kunnen zijn. Doch het lokale bestuur wenst op te merken dat de plannende overheid hiermee zichzelf een eerder beperkt palet aan mogelijkheden aanreikt om een complex ruimtelijk planproces mee aan te vatten. Er moet dan ook gesteld worden dat volgens het lokale bestuur hiermee ruimtelijke kansen onbenut zullen blijven. Bovendien zal dit in specifieke gevallen leiden tot minder evidente en ook ruimtelijk niet noodzakelijke bestemmingskeuzes.
In dit verband moet dan ook opgemerkt worden dat door een meer gedifferentieerde aanpak bij het uitwerken van stedenbouwkundige voorschriften de plannende overheid zichzelf veel meer mogelijkheden aanreikt in voorliggend complex planproces.
Zo kunnen in het plangebied locaties voorkomen met een bestaand landbouwgebruik, welke zowel ruimtelijk als op het vlak van de (beperkte) natuurwaarde behouden kan blijven, doch welke omwille van de geografische en hydrologische eigenschappen van het gebied (eerder laag gelegen waterrijke gronden) in beeld zijn gekomen van de veiligheidsdoelstellingen uit het Sigmaplan. Met een beperkt aantal typevoorschriften kan in dergelijke gebieden mogelijk overwogen worden om een bestemmingswijziging van landbouw naar een natuurbestemming enkel in functie van het realiseren van de veiligheidsdoelstellingen, zonder vanuit de natuurwaarde hiertoe een noodzaak te zien.
Dit lijkt ons een gemiste kans te zijn. Door te werken met meer gedifferentieerde voorschriften zou in deze gebieden de landbouwbestemming behouden kunnen blijven indien aan de stedenbouwkundige voorschriften beperkende inrichtings- en/of beheersvoorschriften worden gekoppeld. Zo zou b.v. gedacht kunnen worden aan beperkingen (of zelfs verbodsbepalingen) voor het ophogen van landbouwterrein.
Samenvattend wordt dan ook voorgesteld om in functie van ruimtelijke planuitdagingen niet te strikt vast te houden de reeds uitgewerkte typevoorschriften en juist vanuit de eigenheid van de ruimtelijke uitdagingen te komen tot het uitwerken van meer specifieke bestemmings-, inrichtings- en beheersvoorschriften. Dit zal de planologische mogelijkheden van de plannende overheid verruimen in functie van een adequate aanpak van een complex ruimtelijk vraagstuk.
3. Impact op zonevreemde constructies (basisrechten)
Er worden in de startnota heel wat mogelijke bestemmingswijzigingen voorgesteld. Deze bestemmingswijzigingen zullen voornamelijk bestemmingswijzigingen van de ene openruimtebestemming naar een andere openruimtebestemming betreffen. Hierbij wordt niet uitgesloten (en is het zelfs waarschijnlijk) dat functiewijzigingen zullen plaatsvinden van bestaande openruimtebestemmingen zoals agrarisch gebied naar bestemmingen die als ruimtelijk kwetsbaar worden beschouwd (natuurgebieden, bosgebieden).
Bij alle typevoorschriften (met uitzondering van recreatiegebied) wordt in de voorschriften gewezen op de bepalingen voor zonevreemde constructies zoals die zijn opgenomen in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening.
De stedenbouwkundige mogelijkheden verschillen impactvol voor gebouwen welke in een ruimtelijke kwetsbaar gebied gelegen zijn in vergelijking met zonevreemde gebouwen welke niet in ruimtelijk kwetsbaar gebied gelegen zijn.
Het lokale bestuur wenst dan ook bijzondere aandacht te vragen voor eigenaars van zonevreemde gebouwen waarvan de gebouwen na het doorvoeren in een ruimtelijk kwetsbaar gebied gelegen zullen zijn terwijl dit voor de bestemmingswijziging nog niet het geval was.
Volgens het lokale bestuur moet de plannende overheid in functie van goed bestuur hierbij minimaal dergelijke eigenaars binnen het plangebied identificeren en voldoende informeren over de feitelijke gevolgen van het voorgenomen plan op de betreffende eigendom. Hierbij kan het ook aangewezen zijn om na te gaan of en in welke mate getroffen eigenaars aanspraak kunnen maken op een planschadevergoeding.
4. Terugkoppeling naar het lokale bestuur tijdens het planproces
Het lokale bestuur is in andere contexten zelf ook een plannende overheid. Bovendien staat het lokale bestuur heel dicht bij het betrokken publiek (eigenaars, grondgebruikers, belanghebbende derden, belangengroepen, …). Ook in voorliggend planproces zal voor het lokale bestuur vaak een rol zijn weggelegd als een eerste aanspreekpunt voor het betrokken publiek (tijdens het openbaar onderzoek, met specifieke vragen, bij de toepassing van de nieuwe voorschriften van het toekomstige GRUP na de goedkeuring ervan, …).
Het lokale bestuur wenst zich dan ook als partner in voorliggend planproces op te stellen, een partner met een eigen deskundigheid als plannende overheid, een partner een zeer specifieke eigen terreinkennis, een partner met een directe band met het betrokken publiek.
Om deze partnerrol volwaardig te kunnen opnemen is een regelmatige terugkoppeling van de planinitiatiefnemer naar het lokale bestuur absoluut noodzakelijk en belangrijk. Het lokale bestuur wenst dan ook aan te dringen op een periodieke terugkoppeling tijdens het doorlopen van het planproces.
5. Voorgenomen plangebied
5.1 Relatie tot het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Tuinbouwgerelateerde bedrijven"
De startnota vermeldt terecht op pagina 35 dat het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Tuinbouwgerelateerde bedrijven" grenst aan het voorliggend gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Echter, op het "voorgenomen plan (deelplan 2)" werd het plangebied van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Tuinbouwgerelateerde bedrijven" mee opgenomen in het plangebied van het voorliggende gewestelijke ruimtelijk uitvoeringsplan.
Het college van burgemeester en schepenen gaat er van uit dat het voorliggende gewestelijk ruimtelijke uitvoeringsplan het gemeentelijk uitvoeringsplan "Tuinbouwgerelateerde bedrijven" niet gaat wijzigen en dat het plangebied van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan aansluit bij het plangebied van het gemeentelijk uitvoeringsplan.
5.2 Relatie tot het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "La Corbeille"
Daar waar de startnota wel het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "Tuinbouwgerelateerde bedrijven" vermeldt, vermeldt het echter niet dat het voorliggend gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan eveneens grenst aan het gemeentelijk ruimtelijke uitvoeringsplan "La Corbeille", dat definitief werd vastgesteld in de gemeenteraad van 15 mei 2017. Op het "voorgenomen plan (deelplan 2)" werd het plangebied van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan "La Corbeille" niet mee opgenomen in het plangebied van het voorliggende gewestelijke ruimtelijk uitvoeringsplan, maar sluit het ogenschijnlijk perfect aan bij het plangebied van het gemeentelijk ruimtelijke uitvoeringsplan
Het college van burgemeester en schepenen gaat er van uit dat het voorliggende gewestelijk ruimtelijke uitvoeringsplan het gemeentelijk uitvoeringsplan niet gaat wijzigen en dat het plangebied van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan aansluit bij het plangebied van het gemeentelijk uitvoeringsplan.
5.3 Relatie tot het in opmaak zijnde gemeentelijk ruimtelijke uitvoeringsplan "Woonkernen"
Het college van burgemeester en schepenen heeft op 23 november 2020 IOK aangesteld als 'in-house' ontwerper voor de opmaak van een gemeentelijke ruimtelijk uitvoeringsplan voor de woonkernen van Hulshout, Houtvenne en Westmeerbeek. Zowel de woonkernen van Hulshout als Westmeerbeek grenzen aan het voorgenomen gewestelijke uitvoeringsplan.
Op het "voorgenomen plan (deelplan 2)" van het voorliggende gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan kan worden vastgesteld dat er verschillende logica's worden gehanteerd om het plangebied af te bakenen. Dan weer wordt het plan afgebakend op een bestaande perceelsgrens, terwijl op andere plaatsen de planologische grenzen van het gewestplan worden gevolgd. Hierbij worden zowel harde bestemmingen uit het gewestplan (met name woonuitbreidingsgebieden) op bepaalde plaatsen in het gewestelijk plan opgenomen, als zachte bestemmingen uitgesloten.
Het college van burgemeester en schepenen wenst uitdrukkelijk een overleg met het gewestelijk RUP-team om de afbakening van de plangebieden van de gewestelijke en de gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen op elkaar af te stemmen, om zowel overlappingen als hiaten tussen beide plannen te vermijden.
6. Mobiliteit / zachte recreatie
Binnen het beoogde plangebied zijn diverse wandelwegen (provinciaal netwerk) en fietsroutes aanwezig. Op basis van de bestaande gegevens is het echter onduidelijk of deze behouden kunnen blijven. De gemeente Hulshout wenst echter het behoud van deze zachte recreatie.
Bijkomend is een trage wegen-wenselijkheidskaart door de gemeente Hulshout opgemaakt. Deze wenselijkheidskaart is terug te vinden onder de volgende link: https://www.hulshout.be/nl/wonen-en-omgeving/mobiliteit/trage-wegen. Is het mogelijk om binnen het afbakeningsgebied voorzieningen voor trage wegen te blijven faciliteren en de mogelijkheid tot verduurzamen en onderhouden van de bedding van de trage wegen open te houden.
7. Openbare werken
7.1 Op de grens van het afgebakende gebied is door de VMM een verbindingsriolering opgedragen. Om deze verbindingsriolering mogelijk te maken zijn zowel boven- als ondergronds infrastructuurwerken noodzakelijk. Het is momenteel niet duidelijk welke voorschriften er worden bepaald in het afbakeningsgebied maar de gemeente wenst dat er toch de mogelijkheid wordt gelaten om de infrastructuur te kunnen plaatsen.
7.2 Bij de verdere uitwerking van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan wenst de gemeente Hulshout dat de nodige aandacht wordt besteed zodat onderhouds- en slibruimingswerken van o.a. grachten, kunstwerken en halfverhardingen steeds mogelijk blijven.
8. Mogelijkheden om de Herenbossen uit te breiden
Op pagina 92 van de startnota staat het volgende i.v.m. bouwvrije agrarische gebieden:
● Landbouwgebied Bertelsbroekstraat, zijnde de landschappelijk waardevolle open landbouwenclave tussen de bebouwing van de Bertelbroekstraat en het natuurgebied langs de Grote Nete en de Herenbossen (Hulshout).
● Landbouwgebied Vloeikensstraat-Bruulstraat, zijnde de landschappelijk waardevolle open landbouwenclave tussen de bebouwing van de Vloeikensstraat en Bruulstraat en het natuurgebied langs de Grote Nete en de Herenbossen (Hulshout).
Gezien het bovenstaande, in hoeverre is er bosuitbreiding van de Herenbossen nog mogelijk in dit gebied? Er is vraag in Vlaanderen naar meer bos, maar waar als deze aansluitende gebieden bij de Herenbossen niet in aanmerking kunnen komen?
Zo heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 16 november 2020 nog een bebossingsvergunning verleend aan het Agentschap voor Natuur en Bos op de percelen afdeling 1, sectie D, nrs 174 en 175, gelegen in het agrarisch gebied tussen de woonkern van Hulshout ter hoogte van de Vloeikensstraat-Bruulstraat en de Herenbossen. Laat het in opmaak zijnde gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan dergelijke bebossingen in de onmiddellijke omgeving nog toe?
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.5. BESLISSING Verlichting J. Michielsstraat. Gunning.
Ondergronds brengen LS net en vernieuwen OV in J. Michielsstraat.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.6. BESLISSING Omgevingsvergunning OV_509. Progra. Advies
Het college van burgemeester en schepenen beslist om een voorwaardelijk gunstig advies te verlenen aangaande de aanvraag tot omgevingsvergunning voor een verandering van de vetsmelterij door wijziging en uitbreiding en een regularisatie van het plaatsen van vier bijkomende opslagtanks, ingediend door PROGRA NV gevestigd te Nijverheidsstraat 3 te 2235 Hulshout met als referentienummer OMV_2021176143 en als intern nr. OV_509.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.7. BESLISSING Ambulante Handel Johan Tops. Wijziging feestdagen.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om de heer Johan Tops toelating te verlenen om tijdens de kerstperiode zijn ambulante activiteit uit te oefenen op vrijdag (23/12 en 30/12) i.p.v. op zaterdag (24/12 en 31/12).
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.8. BESLISSING De Snelle Bij. Goedkeuring promotie markt.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om aan de zaakvoerders van De Snelle Bij, toelating te verlenen voor het uitdelen van folders op de wekelijkse markt in het kader van de 'Week van de Korte Keten'.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.9. BESLISSING Nachtwinkel HTV. Afwijking wekelijkse rustdag.
Het college van burgemeester en schepenen beslist om goedkeuring te verlenen voor de afwijking van de wekelijkse rustdag voor volgende periodes:
● 11 - 17 april 2022
● 25 april - 1 mei 2022
● 23 - 29 mei 2022
● 11 - 17 juli 2022
● 18 - 24 juli 2022
● 25 - 31 juli 2022
● 31 oktober - 6 november 2022
● 7 - 13 november 2022
● 5 - 11 december 2022
● 12 - 18 december 2022
● 19 - 25 december 2022
● 26 december 2022 - 1 januari 2023
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.10. BESLISSING Josterwijckse bierfeesten. Toelating op 16/4/2022.
Toelating Josterwijckse bierfeesten 16 april 2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.11. BESLISSING Tijdelijke verkeersverordening. Bierfeesten 2022.
Tijdelijke verkeersverordening Josterwijckse bierfeesten 16 april 2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.12. BESLISSING Kermis Houtvenne I-2022. Verkeersverordening.
Het college van burgemeester en schepenen keurt de tijdelijke verkeersverordening voor kermis Houtvenne I-2022 goed.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.13. BESLISSING Personeel. Aanstelling administratief medewerker.
/
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.14. BESLISSING Personeel. Openstelling jobstudenten BKO.
/
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.15. BESLISSING Financiën. Mandaten 2021.
Mandaten 2021.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.16. BESLISSING Financiën. Mandaten 2022.
Mandaten 2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.17. KENNISNAME Aktename MO_120.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 7 oktober 2021 van de omgevingsmelding MO_120 betreffende het regulariseren van een aan de achtergevel van de woning aangebouwd afdak te Kleine Waterstraat 3 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.18. KENNISNAME Aktename MO_126.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 23 november 2021 van de omgevingsmelding MO_126 betreffende een bronbemaling voor het bouwen van een appartement te Booischotseweg 5 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.19. KENNISNAME Aktename MO_131.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 30 november 2021 van de omgevingsmelding MO_131 betreffende een bronbemaling voor het plaatsen van een septische put te J.Verlooyplein 8, 9 en 10 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.20. KENNISNAME Aktename MO_133.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 17 januari 2022 van de omgevingsmelding MO_133 betreffende het oprichten van een aangebouwde veranda te Vennekensstraat 68 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.21. KENNISNAME Aktename MO_134.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 21 december 2021 van de omgevingsmelding MO_134 betreffende het plaatsen van een bovengrondse propaangastank van 1000 liter te Manestraat 15 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.22. KENNISNAME Aktename MO_135.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 17 januari 2022 van de omgevingsmelding MO_135 betreffende het plaatsen van een veranda en pergola te Netelaan 4 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.23. KENNISNAME Aktename MO_137.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 24 februari 2022 van de omgevingsmelding MO_137 betreffende het oprichten van een overkapping bij een bestaande woning te Hoekstraat 6/0/1 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.24. KENNISNAME Aktename MO_140.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 22 februari 2022 van de omgevingsmelding MO_140 betreffende een bronbemaling voor rioleringswerken te J.Verlooyplein 10 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.25. KENNISNAME Aktename MO_141.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 11 maart 2022 van de omgevingsmelding MO_141 betreffende het oprichten van een veranda en overdekt terras te Mussenstraat 32 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.26. KENNISNAME Aktename MO_142.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 1 maart 2022 van de omgevingsmelding MO_142 betreffende een bronbemaling voor het uitvoeren van de verwijdering van een overwelving van de Leemheideloop te Kerkstraat 107 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.27. KENNISNAME Aktename MO_144.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 7 maart 2022 van de omgevingsmelding MO_144 betreffende een tijdelijke bronbemaling voor het bouwen van een woning te Vennekensstraat 115 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.28. KENNISNAME Aktename MO_145.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de aktename door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 15 maart 2022 van de omgevingsmelding MO_145 betreffende een bronbemaling voor het bouwen van een zwembad te Peerdekerkhofstraat 31 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.29. KENNISNAME Niet reguliere melding. MO_121.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het niet rechtsgeldig verklaren van de melding door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 14 oktober 2021 van de omgevingsmelding MO_121 betreffende het aanleggen van een oprit naar de garage te Zijperstraat 1 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.30. KENNISNAME Niet reguliere melding. MO_127.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het niet rechtsgeldig verklaren van de melding door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 29 november 2021 van de omgevingsmelding MO_127 betreffende een bronbemaling voor het plaatsen van kelders te Zakstraat 38 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.31. KENNISNAME Niet reguliere melding. MO_130.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het niet rechtsgeldig verklaren van de melding door de gemeentelijke omgevingsambtenaar op 20 december 2021 van de omgevingsmelding MO_130 betreffende het oprichten van een carport bij een bestaande woning te Lijsterstraat 3 te 2235 Hulshout.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.32. KENNISNAME Asfalteringswerken 2021. Vergad. 7/1/22.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het coördinatieverslag d.d. 7/01/2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.33. KENNISNAME Revalorisatie/consolid. kerkruïne WMB. Verslagen.
Kennisname werfverslagen en veiligheidsverslagen.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.34. KENNISNAME Rioleringswerken Pleinstraat. Verslag verg. 1.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van het verslag nr. 1 van de ontwerpvergadering van 08 maart 2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.35. KENNISNAME PZ Zuiderkempen. Besluiten politieraad 23/2/22.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de besluiten van de politieraad van PZ Zuiderkempen op 23 februari 2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.36. KENNISNAME Burgemeesterbesluiten. Notulen van 7/3-13/3/2022.
Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de burgemeesterbesluiten van 7 maart 2022 tot en met 13 maart 2022.
voor CBS
Zitting van maandag 21 maart 2022.
A.37. VRAAG Aanvraag plaatsing borden. Bierfeesten 16/4/2022.
Reclameborden Josterwijckse bierfeesten 2022.
Publicatie LBLOD
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.