Besluitenlijst van de GR

Zitting van maandag 21 februari 2022 om 19.00 uur tot 21:27 uur.

 

Aanwezig:

Elias De Wever: voorzitter

Geert Daems: burgemeester

Elien Bergmans, Joost Verhaegen, Hilde Van Looy, Karolien Laeremans, Saskia Luyten: schepenen

Rigo Huyskens, Jos Voet, Gust Van den Bruel (bijgestaan door vertrouwenspersoon overeenkomstig art.16 Decreet lokaal bestuur), Rist Heylen, Kurt Albert, Sofie Van Lommel, Kurt Winkelmans, Bart Ceulemans, Dorien Van Opstal, Tania Vrindts, Katrien Monsecour, Luc Van den Vonder, Geert Vermunicht: raadsleden

Jef Van Hoof: vertrouwenspersoon Gust Van den Bruel

Anita Van den Eynde: algemeen directeur

Verontschuldigd:

Britt De Ceuster: raadslid

Vanaf punt A.2 vervoegt Rist Heylen, raadslid de zitting.

 

Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.1. BESLISSING Omgevingsvergunning VK_0060. Goedkeuring vaststelling rooilijnplan en wijziging tracé en goedkeuring zaak der wegen in het kader van de verkavelingsaanvraag voor het verkavelen in twee loten waarvan één geschikt is voor het oprichten van een vrijstaande één- of tweegezinswoning en één geschikt is voor het oprichten van een vrijstaande eengezinswoning te Zakstraat 13 te Hulshout.

BESLUIT: unaniem
 

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist na definitieve beraadslaging in te stemmen om een gedeelte van het tracé van de gemeenteweg, gelegen te Zakstraat, zoals aangeduid op bijgevoegd rooilijnplan van landmeter-expert Nele Van de Velde te wijzigen en het rooilijnplan definitief vast te stellen. Deze wijziging zal worden opgenomen in het wegenregister van de gemeente Hulshout.

Artikel 2:

De gemeenteraad beslist om het gewijzigde wegtracé van de bestaande gemeenteweg, en uitbreiding met een stuk grond zoals weergegeven op het verkavelingsplan met een oppervlakte 33 ca, hetgeen na kosteloze grondafstand aan het openbaar domein zal worden toegevoegd, goed te keuren en dit zoals aangeduid op het verkavelingsplan.

Artikel 3:

De aanleg van volgende de nutsvoorzieningen  gebeurt op kosten van de verkavelaar overeenkomstig de voorwaarden opgelegd door de verschillende nutsmaatschappijen: water, elektriciteit, aardgas, internet/tv, riolering. Deze nutsvoorzieningen en de gronden waarop deze worden gerealiseerd, worden gratis afgestaan aan de gemeente of betrokken nutsmaatschappijen.

Artikel 4:

De strook zoals op het verkavelingsplan weergegeven, dient aan de gemeente Hulshout kosteloos te worden afgestaan voor het openbaar nut ter inlijving bij het openbaar domein. Dit dient te gebeuren alvorens één lot te vervreemden of te bebouwen.

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.2. BESLISSING Gratis grondverwerving te Hulshout. Hulshout-veld, afdeling I, sectie D, nummers 301/K(deel), 302/A/2(deel), 302/X(deel). Definitieve beslissing.

BESLUIT: 11 stemmen voor: Geert Daems, Elien Bergmans, Joost Verhaegen, Hilde Van Looy, Karolien Laeremans, Saskia Luyten, Rigo Huyskens, Jos Voet, Tania Vrindts, Geert Vermunicht en Elias De Wever
0 stemmen tegen
9 onthoudingen: Gust Van den Bruel, Rist Heylen, Kurt Albert, Sofie Van Lommel, Kurt Winkelmans, Bart Ceulemans, Dorien Van Opstal, Katrien Monsecour en Luc Van den Vonder
Motivatie onthouding Kurt Winkelmans: Voor de ganse N-VA fractie: De N-VA fractie onthoudt zich omwille van de gewijzigde wetgeving van grondafstand.

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist om de percelen, kadastraal gekend onder Hulshout, afdeling I, sectie D, nummers 301/K(deel), 302/A/2(deel) en 302/X(deel), definitief over te nemen van de huidige eigenaars, voor openbaar nut, ter inlijving in het openbaar domein.

De desbetreffende percelen grond staan afgebeeld op het opmetingsplan van 30 april 2020, opgemaakt door Bram Van Meulebroeck namens Plan² bvba, als:

- Lot A met een oppervlakte van 529 m²;

- Lot B met een oppervlakte van 23 m²;

- Lot C met een oppervlakte van 531 m²,

- Lot D met een oppervlakte van 32 m².

Artikel 2:

De ontwerpakte wordt goedgekeurd.

Artikel 3:

De akte zal verleden worden voor notaris Vonnicq Vermeulen te Hulshout.

Artikel 4:

De voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur zijn gemachtigd om de akte en alle erop betrekking hebbende stukken namens de gemeente te ondertekenen.

Artikel 5:

De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie (AAPD) wordt ontslagen van de verplichting een inschrijving van ambtswege te nemen bij de overschrijving van de akte.

 

 

Tijdens de bespreking van agendapunt "A.3.BESLISSING: Ambulante Handel. Goedkeuring reglement." worden volgende administratieve rechtzettingen voorgesteld:

2.1 bij  de het lokaal bestuur: 'de' schrappen.

2.1 op welke specifieke plaats(-en)/routes hij ....: 'routes' toevoegen.

De raad gaat hier unaniem mee akkoord

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.3. BESLISSING Ambulante Handel. Goedkeuring reglement.

BESLUIT: unaniem
 

Enig Artikel:

De gemeenteraad beslist om het reglement ambulante handel goed te keuren:

"REGLEMENT AMBULANTE HANDEL"

Afdeling 1 Organisatie van ambulante activiteiten op het openbaar domein (buiten de openbare markten)

Artikel 1 Toepassingsgebied

Uitoefening van ambulante activiteiten met een voorafgaande machtiging worden toegelaten op volgende plaatsen:

        Prof. Dr. Vital Celenplein – Hulshout (bijlage 1)

        Pastorij – Hulshout (bijlage 2)

        Kerkplein – Westmeerbeek (bijlage 3)

        Kerkplein – Houtvenne (bijlage 4)

Artikel 2 Voorafgaande machtiging

2.1 Aanvraag machtiging

Een standplaats op het openbaar domein kan enkel toegewezen worden aan:

        de natuurlijke personen die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefenen, houder van een “machtiging als werkgever”

        rechtspersonen die dezelfde activiteit uitoefenen. De standplaatsen worden toegekend door tussenkomst van een persoon verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de vennootschap die houder is van de “machtiging als werkgever”

Elke persoon die een standplaats wenst in te nemen op één of meerdere van de vermelde plaatsen in artikel 1 om ambulante activiteiten uit te oefenen moet voldoen aan de bovenvermelde voorwaarden en is onderworpen aan een voorafgaande machtiging. Deze machtiging moet voorafgaand aan het uitoefenen van de ambulante activiteit aangevraagd worden bij het lokaal bestuur per elektronische post (lokale.economie@hulshout.be) of per post (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

De aanvrager dient ook te vermelden:

        de aard van de producten of diensten die hij gemachtigd is te verkopen.

        op welke specifieke plaats(-en)/route hij ambulante activiteiten wenst uit te oefenen.

        de datum en duur van de verkoop.

        het aantal benutte strekkende meters.

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen, legt het lokaal bestuur geen beperkingen op. Het zal echter wel melden als er al een andere ambulante handelaar uit dezelfde sector in de gemeente staat (in een deelgemeente of op een andere dag). De uiteindelijke beslissing om de aanvraag door te zetten is aan de ambulante handelaar zelf.

Het lokaal bestuur kan de machtiging weigeren op basis van een objectieve en grondige motivering. Deze motivering mag uiteraard niet indruisen tegen andere wetgeving en reglementering. Aanvragen kunnen geweigerd worden op wettelijke gronden, gebaseerd op de wetgeving van de ambulante activiteiten, maar ook op basis van de wetgeving van openbare orde en veiligheid, volksgezondheid, voedselveiligheid, enz.

2.2 Beslissing machtiging

In geval van positieve beslissing verkrijgt de aanvrager het uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen, met daarin vermeld:

        identiteit van de aanvrager.

        de aard van de producten of diensten die hij gemachtigd is te verkopen.

        de plaats.

        de dag en de duur van de verkoop.

De goedkeuring van zijn aanvraag wordt bekend gemaakt aan de aanvrager volgens één van de vermelde modaliteiten:

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs.

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs.

        bij elektronische post met ontvangstbewijs.

Artikel 3 Periodiciteit van abonnementen

De abonnementen worden toegekend voor de duur van 12 maanden. Na verloop van deze termijn worden zij stilzwijgend verlengd behoudens anders bepaald door de aanvrager en behoudens intrekking bij aangetekend schrijven door het lokaal bestuur in de gevallen bepaald in artikel 4.

Een seizoensgebonden activiteit is in het algemeen een activiteit die betrekking heeft op producten en/of diensten die wegens hun aard of traditie slechts gedurende een periode van het jaar verkocht worden. Abonnementen toegekend voor de verkoop van seizoensgebonden activiteiten worden slechts verleend voor de periode dat deze producten en/of diensten beschikbaar zijn.

Artikel 4 Afstand van het abonnement

De houder van een abonnement kan afstand doen van het abonnement

        bij de vervaldag van het abonnement mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

        bij stopzetting van de ambulante activiteiten mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

        indien hij definitief ongeschikt is om zijn activiteit uit te oefenen omwille van:

        ongeval of ziekte.

        overmacht.

In dit geval is geen vooropzeg nodig.

        Op ieder ogenblik mits een opzegtermijn van 30 dagen.

De rechthebbenden van de natuurlijke persoon die voor eigen rekening zijn activiteit uitoefent, kunnen bij zijn overlijden – zonder vooropzeg – afstand doen van het abonnement waarvan hij de houder was.

De aanvragen van opschorting, herneming of opzegging van een abonnement worden betekend volgens één van de vermelde modaliteiten:

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale economie).

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale economie).

        bij elektronische post tegen ontvangstbewijs (lokale.economie@hulshout.be).

Artikel 5 Schorsing en opzegging van het abonnement door het lokaal bestuur

Het abonnement zal door (het college van) (de) burgemeester (en schepenen) geschorst of ingetrokken worden in volgende gevallen:

        bij het herhaaldelijk niet of niet tijdig betalen van de standplaatsvergoeding.

        bij afwezigheid gedurende vier opeenvolgende weken zonder de verantwoordelijke ambtenaar vooraf of tijdens de eerste week van afwezigheid hiervan op de hoogte te stellen.

        bij overdacht van een abonnement aan een derde zonder te voldoen aan de voorwaarden toepasbaar op ambulante handelaars.

De beslissing tot schorsing of opzegging wordt betekend bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs of bij elektronische post tegen ontvangstbewijs.

Artikel 6 Vooropzeg vanuit het lokaal bestuur

Wanneer het lokaal bestuur beslist om niet langer ambulante handelaars toe te staan, geldt een termijn van vooropzeg aan de houders van een standplaats per abonnement van ten minste 6 maanden. In gevallen van absolute noodzakelijkheid kan hier van afgeweken worden.

Wanneer ambulante handelaars op een bepaalde dag niet kunnen staan omwille van andere evenementen, dan moet het lokaal bestuur hen ten minste 2 weken op voorhand hiervan op de hoogte brengen.

Artikel 7 Inname standplaatsen

De standplaatsen op het openbaar domein kunnen ingenomen worden door:

  1. de natuurlijke personen die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefenen, houder van een “machtiging als werkgever”, aan wie een standplaats is toegewezen.
  2. de verantwoordelijke(n) voor het dagelijkse bestuur van een rechtspersoon, aan wie de standplaats is toegewezen, houder(s) van een “machtiging als werkgever”.
  3. de feitelijke venno(o)t(en) van de natuurlijke persoon aan wie de standplaats werd toegewezen, houder van een “machtiging als werkgever” voor de uitoefening van een ambulante activiteit voor eigen rekening.
  4. de echtgenoot of echtgenote en wettelijk samenwonende van de natuurlijke persoon aan wie de standplaats werd toegewezen, houder van een “machtiging als werkgever” voor de uitoefening van een ambulante activiteit voor eigen rekening.
  5. door de persoon die beschikken over een “machtiging als aangestelde A” of een “machtiging als aangestelde B”, die een ambulante activiteit uitoefenen voor rekening of in dienst van de natuurlijke persoon of rechtspersoon bedoeld in A tot D.
  6. de personen die verkopen realiseren zonder commercieel karakter binnen het kader van de acties bedoeld in artikel 7 van voornoemd BVR van 21 april 2017, kunnen een standplaats innemen, toegewezen aan de verantwoordelijke van de actie. Desgevallend kunnen zij de standplaats innemen buiten de aanwezigheid van de verantwoordelijke.

De personen opgesomd in B tot E kunnen de standplaatsen innemen of toegewezen krijgen aan de natuurlijke persoon of rechtspersoon voor wiens rekening of in wiens dienst zij de activiteit uitoefenen, buiten de aanwezigheid van de persoon aan wie of door middel van wie de standplaats werd toegewezen.

Artikel 8 Overdracht standplaats

De overdracht van een standplaats is toegelaten onder de volgende voorwaarden:

        indien de overnemer(s) houder(s) zijn van een machtiging tot het uitoefenen van ambulante activiteiten als werkgever.

        de specialisatie van de overlater voortgezet wordt op de overgedragen standplaats. Een eventuele wijziging van specialisatie kan aangevraagd worden per aangetekend schrijven bij het college van burgemeester en schepenen.

        binnen het eerste jaar kan de standplaats niet opnieuw overgedragen worden, behalve na expliciete goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen.

De overdracht is geldig voor de resterende geldigheidsduur van het abonnement van de overlater. Ingeval van overdracht wordt het abonnement eveneens stilzwijgend vernieuwd.

De inname van de overgedragen standplaats is pas toegelaten als het lokaal bestuur heeft vastgesteld dat de overnemer beschikt over een machtiging tot uitoefening van ambulante activiteiten om dezelfde specialisatie als de overlater uit te oefenen.

Afdeling 2 Organisatie van ambulante activiteiten op privédomein

Artikel 9 Toepassingsgebied

Op volgende plaatsen is de uitoefening van ambulante activiteiten toegelaten na een voorafgaande machtiging  van de gemeente:

        langs de openbare weg.

        op commerciële parkeerplaatsen.

Een private plaats die grenst aan de openbare weg is elke plaats die onmiddellijk aan de openbare weg paalt, met andere woorden een kraam of voertuig dat op privéterrein geplaatst wordt en aan de rand van de openbare weg staat.

Een commercieel parkeerterrein is elk terrein dat dient voor het parkeren van voertuigen en dat bestemd is voor de klanten van een handelszaak, meer bepaald winkelparkings.

Artikel 10 Voorafgaande machtiging

10.1. Aanvraag machtiging

Een standplaats op het privéterrein kan enkel toegewezen worden aan:

        de natuurlijke personen die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefenen houder van een “machtiging als werkgever”.

        rechtspersonen die dezelfde activiteit uitoefenen. De standplaatsen worden toegekend door tussenkomst van een persoon verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van de vennootschap die houder is van de “machtiging als werkgever”.

Eenieder die een standplaats wenst in te nemen op één of meerdere van de vermelde plaatsen in artikel 9 om ambulante activiteiten uit te oefenen moet voldoen aan de bovenvermelde voorwaarden en is onderworpen aan een voorafgaande machtiging. Vooraleer deze machtiging te kunnen aanvragen, moet u toestemming vragen aan de eigenaar van de plaats. Daarna kan u de machtiging - voorafgaand aan het uitoefenen van de ambulante activiteit - aanvragen bij het lokaal bestuur per elektronische post (lokale.economie@hulshout.be) of per post (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

De aanvrager dient ook te vermelden:

        de aard van de producten of diensten die hij gemachtigd is te verkopen.

        op welke specifieke plaats(-en) hij ambulante activiteiten wenst uit te oefenen.

        de datum en duur van de verkoop.

        het aantal benutte strekkende meters.

Teneinde de diversiteit van het aanbod te waarborgen legt het lokaal bestuur geen beperkingen op. Het zal echter wel melden als er al een andere ambulante handelaar uit dezelfde sector in de gemeente staat (in een deelgemeente of op een andere dag). De uiteindelijke beslissing om de aanvraag door te zetten is aan de ambulante handelaar zelf.

Het lokaal bestuur kan de machtiging weigeren op basis van een objectieve en grondige motivering. Deze motivering mag uiteraard niet indruisen tegen andere wetgeving en reglementering. Aanvragen kunnen geweigerd worden op wettelijke gronden, gebaseerd op de wetgeving van de ambulante activiteiten, maar ook op basis van de wetgeving van openbare orde en veiligheid, volksgezondheid, voedselveiligheid, enz.

10.2. Beslissing machtiging

In geval van positieve beslissing verkrijgt de aanvrager het uittreksel uit de notulen van het College van Burgemeester en Schepenen, met daarin vermeld:

        identiteit van de aanvrager.

        de aard van de producten of diensten die hij gemachtigd is te verkopen.

        de plaats.

        de dag en de duur van de verkoop.

De goedkeuring van zijn aanvraag wordt bekend gemaakt aan de aanvrager volgens één van onderstaande vermelde modaliteiten:

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs.

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs.

        bij elektronische post met ontvangstbewijs.

Artikel 11 Periodiciteit van abonnementen

De abonnementen worden toegekend voor de duur van 12 maanden. Na verloop van deze termijn worden zij stilzwijgend verlengd behoudens anders bepaald door de aanvrager en behoudens intrekking bij aangetekend schrijven door het lokaal bestuur in de gevallen bepaald in artikel 4.

Een seizoensgebonden activiteit is in het algemeen een activiteit die betrekking heeft op producten en/of diensten die wegens hun aard of traditie slechts gedurende een periode van het jaar verkocht worden. Abonnementen toegekend voor de verkoop van seizoensgebonden activiteiten worden slechts verleend voor de periode dat deze producten en/of diensten beschikbaar zijn.

Artikel 12 Afstand van het abonnement

De houder van een abonnement kan afstand doen van het abonnement

        bij de vervaldag van het abonnement mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

        bij stopzetting van de ambulante activiteiten mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

        indien hij definitief ongeschikt is om zijn activiteit uit te oefenen omwille van:

        ongeval of ziekte.

        overmacht.

In dit geval is geen vooropzeg nodig.

        op ieder ogenblik mits een opzegtermijn van 30 dagen.

De rechthebbenden van de natuurlijke persoon die voor eigen rekening zijn activiteit uitoefent, kunnen bij zijn overlijden – zonder vooropzeg – afstand doen van het abonnement waarvan hij de houder was.

De aanvragen van opschorting, herneming of opzegging van een abonnement worden betekend volgens één van de vermelde modaliteiten:

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs (t.a.v.  Dienst Lokale Economie).

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs (t.a.v.  Dienst Lokale Economie).

        bij elektronische post tegen ontvangstbewijs (lokale.economie@hulshout.be).

Artikel 13 Schorsing en opzegging van het abonnement door het lokaal bestuur

Het abonnement zal door (het college van) (de) burgemeester (en schepenen) geschorst of ingetrokken worden in volgende gevallen:

        bij het herhaaldelijk niet of niet tijdig betalen van de standplaatsvergoeding.

        bij afwezigheid gedurende vier opeenvolgende weken zonder de verantwoordelijke ambtenaar vooraf of tijdens zijn eerste week van afwezigheid hiervan op de hoogte te stellen.

        bij overdacht van een abonnement aan een derde zonder te voldoen aan de voorwaarden toepasbaar op ambulante handelaars.

De beslissing tot schorsing of opzegging wordt betekend bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs of bij elektronische post tegen ontvangstbewijs.

Artikel 14 Vooropzeg vanuit de gemeente

Wanneer het lokaal bestuur beslist om niet langer ambulante handelaars toe te staan, geldt een termijn van vooropzeg aan de houders van een standplaats per abonnement van ten minste 6 maanden. In gevallen van absolute noodzakelijkheid kan hier van afgeweken worden.

Wanneer ambulante handelaars op een bepaalde dag niet kunnen staan omwille van andere evenementen, dan moet het lokaal bestuur hen ten minste 2 weken op voorhand hiervan op de hoogte brengen.

Artikel 15 Inname standplaatsen

De standplaatsen op het openbaar domein kunnen ingenomen worden door:

A. de natuurlijke personen die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefenen, houder van een “machtiging als werkgever”, aan wie een standplaats is toegewezen.

B.de verantwoordelijke(n) voor het dagelijkse bestuur van een rechtspersoon, aan wie de standplaats is toegewezen, houder(s) van een “machtiging als werkgever”.

C. de feitelijke venno(o)t(en) van de natuurlijke persoon aan wie de standplaats werd toegewezen, houder van een “machtiging als werkgever” voor de uitoefening van een ambulante activiteit voor eigen rekening.

D. de echtgenoot of echtgenote en wettelijk samenwonende van de natuurlijke persoon aan wie de standplaats werd toegewezen, houder van een “machtiging als werkgever” voor de uitoefening van een ambulante activiteit voor eigen rekening.

E. door de persoon die beschikken over een “machtiging als aangestelde A” of een “machtiging als aangestelde B”, die een ambulante activiteit uitoefenen voor rekening of in dienst van de natuurlijke persoon of rechtspersoon bedoeld in A tot D.

F. de personen die verkopen realiseren zonder commercieel karakter binnen het kader van de acties bedoeld in artikel 7 van voornoemd BVR van 21 april 2017, kunnen een standplaats innemen, toegewezen aan de verantwoordelijke van de actie. Desgevallend kunnen zij de standplaats innemen buiten de aanwezigheid van de verantwoordelijke.

De personen opgesomd in B tot E kunnen de standplaatsen innemen of toegewezen krijgen aan de natuurlijke persoon of rechtspersoon voor wiens rekening of in wiens dienst zij de activiteit uitoefenen, buiten de aanwezigheid van de persoon aan wie of door middel van wie de standplaats werd toegewezen.

Artikel 16 Overdracht standplaats

De overdracht van een standplaats is toegelaten onder de volgende voorwaarden:

        indien de overnemer(s) houder(s) zijn van een machtiging tot het uitoefenen van ambulante activiteiten als werkgever.

        de specialisatie van de overlater voortgezet wordt op de overgedragen standplaats. Een eventuele wijziging van specialisatie kan aangevraagd worden per aangetekend schrijven bij het college van burgemeester en schepenen.

        binnen het eerste jaar kan de standplaats niet opnieuw overgedragen worden, behalve na expliciete goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen.

De overdracht is geldig voor de resterende geldigheidsduur van het abonnement van de overlater. Ingeval van overdracht wordt het abonnement eveneens stilzwijgend vernieuwd.

De inname van de overgedragen standplaats is pas toegelaten als het lokaal bestuur heeft vastgesteld dat de overnemer beschikt over een machtiging tot uitoefening van ambulante activiteiten om dezelfde specialisatie als de overlater uit te oefenen.

Afdeling 3 Ambulante activiteit op rondtrekkende wijze

Artikel 17 Toepassingsgebied

Bij een ambulante activiteit op rondtrekkende wijze verplaatst de handelaar zich langs een traject (al dan niet vooraf bepaald), waarbij een verkooppunt telkens voor een korte stoptijd wordt ingenomen. De stoptijd beperkt zich tot de duur van de directe transactie(s), waarna het traject onmiddellijk verdergezet wordt. De ambulante handelaar dient deze ambulante activiteit voorafgaand aan te vragen bij het lokaal bestuur.

Artikel 18 Voorafgaande machtiging

18.1 Aanvraag machtiging

Om een ambulante activiteit op de openbare weg uit te oefenen, zoals vermeld in artikel 17, moet voldaan zijn  aan de voorwaarden vermeld in artikel 2 en dient men te beschikken over een machtiging. Deze machtiging dient voorafgaand aan het uitoefenen van de ambulante activiteit aangevraagd te worden bij het lokaal bestuur (lokale.economie@hulshout.be).

18.2 Beslissing machtiging

In geval van positieve beslissing verkrijgt de aanvrager uittreksel uit de notulen van het College van Burgemeester en Schepenen, met daarin vermeld:

        identiteit van de aanvrager.

        de aard van de producten of diensten die hij gemachtigd is te verkopen.

        de toegestane route.

        de datum en duur van de verkoop

De goedkeuring van zijn aanvraag wordt bekend gemaakt aan de aanvrager volgens één van de vermelde modaliteiten:

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs.

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs.

        bij elektronische post met ontvangstbewijs.

De gevraagde machtiging kan geweigerd worden omwille van één of meerdere van onderstaande redenen:

        redenen van openbare orde en veiligheid.

        redenen van volksgezondheid.

        bescherming van de consument.

        wanneer de machtiging ambulante handel en bijbehorende documenten niet in orde zijn.

        de modaliteiten van het gemeentelijk reglement niet gerespecteerd worden.

Het lokaal bestuur zal deze reden(-en) objectief en grondig motiveren in zijn kennisgeving van de negatieve beslissing aan de aanvrager en verwijst tevens naar rechtsmiddelen inzake beroep.

Afdeling 4 Verkopen van producten of diensten met niet-commercieel karakter

Artikel 19 Specifieke voorwaarden voor verkopen met niet-commercieel karakter

De producten of diensten met een niet-commercieel karakter verkopen, te koop aanbieden of uitstallen is niet onderworpen aan de bepalingen van de wet indien deze activiteiten aan al de volgende voorwaarden voldoen:

1° ze vinden plaats met één van volgende doelen

        menslievend doel.

        sociaal doel.

        cultureel doel.

        educatief doel.

        sportief doel.

        de verdediging en promotie van de natuur.

        de verdediging en promotie van de dierenwereld.

        de verdediging en promotie van een ambacht.

        de verdediging en promotie van streekproducten.

        steun bij een humanitaire catastrofe.

        steun bij een ramp of belangrijke schade.

2° ze blijven occasioneel.

3° het college van burgemeester en schepenen heeft vooraf toestemming verleend.

4° als ze de grenzen van de gemeente overschrijdt en geen bijkomende toelating van het lokaal bestuur vereist is, dan heeft de organisatie een voorafgaande toelating gevraagd aan de Minister of de personeelsleden aan wie hij deze bevoegdheid heeft gedelegeerd.

De voorwaarde vermeld in het eerste lid, 3°, geldt niet wanneer het eerste lid, 4°, van toepassing is.

Artikel 20 Identificatievereiste

Tijdens de verkoop, te-koop-aanbieding of uitstalling met het oog op de verkoop van producten of diensten voor een niet-commercieel doel zoals vermeld in artikel 19 is elke verkoper herkenbaar via een kenmerk dat het mogelijk maakt om de operatie te identificeren.

Op verzoek van de overheid die de toestemming heeft verleend, overhandigt de verantwoordelijke, binnen dertig dagen, het bewijs van de bestemming van de fondsen om het aangegeven doel te realiseren.

Artikel 21 Aanvraag toestemming

De aanvraag van een toestemming is afhankelijk van de situatie, gericht aan het college van burgemeester en schepenen of aan de Minister of aan de personeelsleden aan wie hij die bevoegdheid heeft gedelegeerd, via een elektronische post tegen ontvangstbewijs.

De aanvraag omvat:

        de verantwoordelijke van de actie.

        het doel van de actie.

        de plaats of plaatsen.

        de periode of periodes van verkoop.

        de te koop aangeboden producten of diensten en een schatting van de hoeveelheid.

De toestemming, is beperkt tot één jaar. Ze is hernieuwbaar. Ze bevat de vermeldingen uit de aanvraag.

Artikel 22 Weigering en intrekking toestemming

De toestemming kan geweigerd worden en de actie kan verboden worden als de doelstelling niet overeenstemt met de toegestane doelen of als de voorgestelde verkopen een risico vormen voor de openbare orde, veiligheid, gezondheid of rust.

Als de overheid die ervoor bevoegd is de toestemming te verlenen, argwaan heeft over de reële doelstellingen van de actie of over de moraliteit van de verantwoordelijke(n), kan ze een voorafgaand onderzoek laten uitvoeren door de personen, vermeld in artikel 11, §1, van de wet, en artikel 45 van Koninklijk Besluit. Ze kan ook van één of meer verantwoordelijken eisen dat ze een uittreksel uit het strafregister voorleggen.

De toestemming, vermeld in artikel 19 §1, eerste lid, 3° of 4°, kan ingetrokken worden of de actie kan verboden worden, tijdens de manifestatie, door de bevoegde overheid als vastgesteld wordt dat de voorwaarden van de toestemming of van de verklaring of de voorschriften, vermeld in dit artikel, niet worden nageleefd.

Iedere nieuwe actie kan verboden worden voor een natuurlijke of rechtspersoon of een vereniging die de bepalingen van dit artikel niet naleeft, gedurende een periode van één jaar vanaf de vaststelling van de niet-naleving. In geval van recidive kan de duur van de voormelde periode op drie jaar worden gebracht.

De weigering, het verbod of de intrekking wordt betekend:

        bij een ter post aangetekende brief tegen ontvangstbewijs.

        bij elektronische post tegen ontvangstbewijs.

Afdeling 5 Aanvullende bepalingen

Artikel 23 Bevoegdheid marktleider

De ‘marktleider’, aangesteld door het college van burgemeester en schepenen, is bevoegd om documenten die de machtiging en identiteit van de personen die een ambulante activiteit uitoefenen aantonen te controleren.

Artikel 24 Verplichte documenten

De machtiging ambulante handel is alleen geldig als de volgende documenten erbij gevoegd zijn:

1. het identiteitsbewijs van haar houder of, voor de niet-ingezeten en de buitenlandse onderdanen, een identiteitsbewijs dat dat vervangt.

2. een bewijs waaruit blijkt dat de uitoefening van de ambulante activiteiten in kwestie behoorlijk gedekt wordt door verzekeringspolissen voor burgerlijke aansprakelijkheid en tegen brandrisico’s.

3.het bewijs dat bij de uitoefening van een ambulante activiteit waarbij voeding wordt verkocht, voldaan wordt aan de reglementaire voorwaarden voor de volksgezondheid.

De machtiging en de documenten  worden voorgelegd op elk verzoek van de personen, vermeld in artikel 11, §1, van de wet, en artikel 44 en 45 van het Koninklijk besluit.

Het lokaal bestuur zal de machtiging en de documenten bij de toekenning van een standplaats en nadien periodiek en steekproefsgewijs controleren.

Artikel 25 Identificatievereiste bij uitoefenen ambulante activiteiten

Elke persoon die een ambulante activiteit uitoefent, dient zich te identificeren aan de hand van een leesbaar uithangbord, zichtbaar geplaatst op het kraam of het voertuig, indien hij de activiteit aan het kraam of het voertuig uitoefent. Het bord moet eveneens door de aangestelden aangebracht worden wanneer deze alleen werken.

Het bord bevat volgende vermeldingen:

1. hetzij de naam, de voornaam van de persoon die een ambulante activiteit uitoefent als natuurlijk persoon voor eigen rekening of voor wiens rekening  of in wiens dienst de activiteit wordt uitgeoefend, hetzij de naam, de voornaam van de persoon die het dagelijks bestuur binnen een rechtspersoon waarneemt of voor wiens rekening of in wiens dienst de activiteit wordt uitgeoefend.

2. de firmanaam en/of de benaming van de onderneming.

3. al naargelang het geval, de gemeente van haar maatschappelijke zetel of van de uitbatingszetel en indien de onderneming niet in België gelegen is, het land en de gemeente waar deze zich bevindt.

4. het inschrijvingsnummer in de Kruispuntbank van Ondernemingen (of een identificatie die deze vervangt, indien het om een buitenlands bedrijf gaat).

Artikel 26 In werking treden van gemeentelijk reglement

Dit reglement treedt in werking op 1 maart 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijlage 1 – Standplaats openbaar domein – Prof. Dr. Vital Celenplein Hulshout

 

 

Bijlage 2 – Standplaats openbaar domein – Pastorij Hulshout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijlage 3 – Standplaats openbaar domein – Kerkplein Westmeerbeek

 

 

 

Bijlage 4 – Standplaats openbaar domein – Kerkplein Houtvenne

 

Tijdens de bespreking van agendapunt "A.4.BESLISSING: Openbare markt. Goedkeuring marktreglement." wordt volgende administratieve rechtzetting voorgesteld: De eerste 2 opsommingen worden geschrapt.

Artikel 6 Afstand van het abonnement

1. De houder van een abonnement kan afstand doen van het abonnement:

        bij de vervaldag van het abonnement mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

        bij stopzetting van de ambulante activiteiten mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

        indien hij definitief ongeschikt is om zijn activiteit uit te oefenen omwille van redenen vermeld in artikel 5 van dit reglement. In dit geval is geen vooropzeg nodig.

        op ieder ogenblik mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

De raad gaat unaniem akkoord.

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.4. BESLISSING Openbare Markt. Goedkeuring marktreglement.

BESLUIT: unaniem
 

Enig artikel:

De gemeenteraad beslist het marktreglement goed te keuren:

"MARKTREGLEMENT"

Artikel 1 Gegevens van openbare markten

Het lokaal bestuur Hulshout richt op het openbaar domein volgende openbare markt in:

MARKT: wekelijkse markt

PLAATS: Prof. Dr. Vital Celenplein

DAG: donderdag

UUR: 14 u tot 18u

SPECIALISATIE: voedingsproducten (complementair met het lokale aanbod)

PLAN VAN DE STANDPLAATSEN: zie bijlage

Artikel 2 Situering

1. Dit reglement bepaalt hoe het lokaal bestuur Hulshout de wekelijkse openbare markt organiseert. Het concretiseert de zaken die voor invulling aan het lokaal bestuur worden overgelaten en vult de federale en Vlaamse regelgeving aan:

        De wet van 25 juni 1993 betreffende de uitoefening van ambulante activiteiten en de organisatie van openbare markten, gewijzigd bij wet van 4 juli 2005, van 20 juli 2006, 22 december 2009, 21 januari 2013 en decreet van 24 februari 2017 meer bepaald de artikelen 8 tot en met 10.

        Het koninklijk besluit van 24 september 2006 betreffende de uitoefening en organisatie van ambulante activiteiten, meer bepaald de artikelen 23 tot en met 44, gewijzigd bij besluit Vlaamse Regering van 21 april 2017.

2. Alle zaken die niet specifiek in dit reglement geregeld zijn, gebeuren geheel volgens de federale en/of Vlaamse regelgeving.

3. De gemeenteraad vertrouwt het dagelijkse beheer, de indeling en wijzigingen van de openbare markt toe aan het college van burgemeester en schepenen.

4. Lokaal bestuur Hulshout organiseert elke donderdag van 14.00 u tot 18.00 u een openbare markt op het Prof. Dr. Vital Celenplein.

5. Op de openbare markt mag de marktleider een standplaats enkel toewijzen aan:

        een natuurlijke persoon die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefent en houder is van een machtiging als werkgever (leurkaart).

        een verantwoordelijke van een rechtspersoon die een ambulante activiteit uitoefent en houder is van een machtiging als werkgever (leurkaart).

        een verantwoordelijke van een occasionele verkoop met een niet-commercieel karakter.

6. Promotie maken via flyers, folders, banners of een promostand mag op de openbare markt alleen met een schriftelijke toelating van het college van burgemeester en schepenen.

7. Lokaal bestuur Hulshout verwacht een wederzijds respect tussen de standhouders, plaatselijke ondernemers en bewoners.

8. Iedere standhouder moet een gsm-nummer en een e-mailadres opgeven en aanvaardt dat communicatie met het lokaal bestuur via deze kanalen geldig verloopt.

Artikel 3 Standplaatsen

1. Lokaal bestuur Hulshout kent op de openbare markt alle (op één na) standplaatsen toe per abonnement. Eén standplaats wordt voorzien voor occasionele verkopen met een niet-commercieel karakter.

2. Om de diversiteit van het aanbod te waarborgen, blijft het aantal standplaatsen per onderneming beperkt tot één.

3. Koopwaren tentoonstellen of ophangen mag enkel binnen de afmetingen van de standplaats. Ook stoepborden, sandwichborden of andere aandachtstrekkers zijn niet toegelaten buiten de standplaats.

4. Standhouders met een vaste standplaats hebben ten laatste om 14.00 u hun standplaats ingenomen. Na 14.00 u is het niet langer mogelijk de standplaatsen in te nemen.

5. De standplaatsen mogen op risico van de standhouder al vroeger ingenomen worden, maar niet voor 13.00 u.

6. ’s Avonds verlaten de standhouders hun standplaats tussen 18.00 u en 18.30 u, en verwijderen de nadarhekken.

7. Op wettelijke feestdagen zal er geen markt plaatsvinden.

8. De standhouders betalen de standplaatsvergoeding en het gebruik van elektriciteit volgens de voorschriften van het gemeentelijk retributiereglement, met uitzondering van de occasionele verkopen met een niet-commercieel karakter.

9. Bij werken, manifestaties of om lokale redenen kan het lokaal bestuur standplaatsen of de openbare markt tijdelijk wijzigen, verplaatsen of opschorten zonder een schadevergoeding of een schadeloosstelling toe te moeten kennen aan de houders van deze standplaatsen. Wanneer (een deel van) de markt definitief wordt opgeheven, geldt een termijn van vooropzeg aan de standhouders van 6 maanden. In gevallen van absolute noodzakelijkheid kan hier van afgeweken worden. Het lokaal bestuur kan de minimumtermijn dan inkorten.

10. De standplaatsen op de openbare markt kunnen ingenomen worden door:

A. de natuurlijke personen die voor eigen rekening een ambulante activiteit uitoefenen, houder van een “machtiging als werkgever”, aan wie een standplaats is toegewezen.

B. de verantwoordelijke(n) voor het dagelijks bestuur van een rechtspersoon, aan wie de standplaats is toegewezen,  houder(s) van een “machtiging als werkgever”.

C. de feitelijke venno(o)t(en) van de natuurlijke persoon aan wie de standplaats werd toegewezen, houder van een “machtiging als werkgever” voor de uitoefening van een ambulante activiteit voor eigen rekening.

D. de echtgenoot of echtgenote en wettelijk samenwonende van de natuurlijke persoon aan wie de standplaats werd toegewezen, houder van een “machtiging als werkgever” voor de uitoefening van een ambulante activiteit voor eigen rekening.

E. door de personen die beschikken over een “machtiging als aangestelde A” of een “machtiging als aangestelde B”, die een ambulante activiteit uitoefenen voor rekening of in dienst van de natuurlijke persoon of rechtspersoon bedoeld in A tot D.

F. de personen die verkopen realiseren zonder commercieel karakter binnen het kader van de acties bedoeld in artikel 7 van voornoemd BVR van 21 april 2017, kunnen een standplaats innemen, toegewezen aan de verantwoordelijke van de actie. Desgevallend kunnen zij de standplaats innemen buiten de aanwezigheid van de verantwoordelijke.

Artikel 4 Abonnement

1. Kandidaturen voor een vaste standplaats met abonnement worden chronologisch bijgehouden in een register. Geregistreerde kandidaten moeten om de 12 maanden hun kandidatuur herbevestigen om in het register opgenomen te blijven.

2. Wanneer een vaste standplaats vrijkomt, gaat het lokaal bestuur na of er een geschikte kandidaat is in het register van kandidaturen. Kandidaturen kunnen ingediend worden volgens één van onderstaande vermelde modaliteiten:

        bij elektronische post tegen ontvangstbewijs (lokale.economie@hulshout.be).

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

3. Alle kandidaturen worden naargelang hun ontvangst (chronologisch) bijgehouden in een register van kandidaturen. Deze kandidaturen worden geklasseerd:

        eerst volgens categorie (indien nodig).

        dan volgens de gevraagde standplaats en specialisatie.

        tenslotte volgens datum (overhandiging, indiening bij de post, ontvangst per email).

Overeenkomstig het bestuursdecreet van 7 december 2018 art. II.2 kan dit register steeds geraadpleegd worden.

4. Als het register geen geschikte kandidaat bevat, wordt een vacature bekendgemaakt op de website, facebookpagina, gemeentelijk infobord en in het gemeenteboekje van het lokaal bestuur Hulshout. De wettelijk bepaalde voorrangscategorieën gelden bij toewijzing van vacante standplaatsen op de openbare markt:

        personen die een standplaats vragen als gevolg van de opheffing ervan die ze op de markt van het lokaal bestuur innam of aan wie het lokaal bestuur een vooropzeg heeft gegeven omwille van een definitieve opheffing van een deel van de standplaatsen.

        personen die een uitbreiding van hun standplaats vragen.

        personen die een wijziging van hun standplaats vragen.

        externe kandidaten.

5. Wanneer twee of meerdere aanvragen behorend tot dezelfde categorie tezelfdertijd ingediend worden, wordt als volgt voorrang gegeven:

        aan de aanvrager die de hoogste anciënniteit op de markten van het lokaal bestuur heeft, wanneer de anciënniteit niet kan vergeleken worden, wordt de voorrang bepaald bij loting (uitgezonderd de categorie externe kandidaten).

        voor de externe kandidaten wordt de voorrang bepaald bij loting.

6. De toewijzing van de standplaats wordt bekend gemaakt aan de aanvrager volgens één van de vermelde modaliteiten:

        bij elektronische post tegen ontvangstbewijs (lokale.economie@hulshout.be).

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

7. Een plan en/of register wordt bijgehouden waarin voor elke standplaats toegewezen per abonnement vermeld staat:

        de naam, voornaam, het adres van de persoon aan wie of door wiens tussenkomst  de standplaats werd toegekend.

        in voorkomend geval, de handelsnaam van de rechtspersoon aan wie de standplaats toegekend werd en het adres van haar maatschappelijke zetel.

        het ondernemingsnummer.

        de producten en/of diensten die te koop aangeboden worden.

        de datum van de toewijzing van de standplaats en de duur van het gebruiksrecht.

        indien de activiteit seizoensgebonden is, de periode van activiteit.

        de prijs van de standplaats, behalve indien deze op een uniforme wijze vastgelegd is (via retributiereglement).

        desgevallend, de naam en het adres van de overlater en de datum van de overdracht.

Overeenkomstig het bestuursdecreet van 7 december 2018 art. II.2 kan dit plan of register steeds geraadpleegd worden.

8. Op de openbare markt wordt het abonnement toegekend voor 12 opeenvolgende maanden en jaarlijks stilzwijgend hernieuwd – marktkramers krijgen wel 30 dagen (na de eerste keer dat ze op de markt staan) om te bevestigen of ze al dan niet een abonnement willen.

9. De houder van een abonnement kan op ieder ogenblik afstand doen van het abonnement, mits een opzegtermijn van 30 dagen.

10. Standhouders die afstand doen van hun abonnement op de markt in Hulshout hebben geen recht op de terugbetaling van het betaalde abonnementsgeld.

11. Voor occasionele verkopen met een niet-commercieel karakter wordt er (per verkoop) een aparte aanvraag gedaan bij het lokaal bestuur (lokale.economie@hulshout.be). Op het eerstvolgende college van burgemeester en schepenen wordt beslist of de organisatie een plaats toegewezen krijgt.

Artikel 5 Opschorting abonnement door de standhouder

1. De standhouder kan een opschorting van het abonnement vragen voor een afwezigheid van minimum 1 maand wegens:

        ongeval, ziekte of andere medische redenen. In deze gevallen brengt de standhouder ten laatste op de dag van de markt zelf het lokaal bestuur Hulshout op de hoogte van de afwezigheid en dient een medisch attest in.

        het seizoensgebonden karakter van de aangeboden producten. Deze opschorting is enkel geldig wanneer het lokaal bestuur Hulshout de aanvraag van de standhouder goedkeurt.

        overmacht, op een verantwoorde wijze aangetoond.

2. Tijdens de periode van de opschorting kan de standplaats toegewezen worden aan een andere standhouder als losse standplaats. Hierbij moet geen rekening gehouden worden met de specialisatie van het register.

3. De opschorting gaat in de dag waarop het lokaal bestuur op de hoogte wordt gebracht van de ongeschiktheid en houdt op ten laatste vijf dagen na de melding van het hernemen van de activiteiten. Na afloop van de opschorting krijgt de geabonneerde zijn standplaats terug. De opschorting impliceert de opschorting van de wederzijdse verplichtingen die uit de overeenkomst voorkomen.

Artikel 6  Afstand van het abonnement

1. De houder van een abonnement kan afstand doen van het abonnement:

        indien hij definitief ongeschikt is om zijn activiteit uit te oefenen omwille van redenen vermeld in artikel 5 van dit reglement. In dit geval is geen vooropzeg nodig.

        op ieder ogenblik mits een opzegtermijn van tenminste 30 dagen.

2. De rechthebbenden van de natuurlijke persoon die voor eigen rekening zijn activiteit uitoefent kunnen bij zijn overlijden, zonder vooropzeg afstand doen van het abonnement waarvan hij de houder was.

3. De aanvragen van opschorting, herneming of opzegging van een abonnement worden betekend volgens één van de vermelde modaliteiten:

        bij elektronische post tegen ontvangstbewijs (lokale.economie@hulshout.be).

        door overhandiging van een brief tegen ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

        bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs (t.a.v. Dienst Lokale Economie).

Artikel 7 Schorsing en opzegging van abonnement door het lokaal bestuur

1. Het abonnement zal door (het college van) (de) burgemeester (en schepenen) geschorst of ingetrokken worden in volgende gevallen:

        bij niet-naleving van de geldende wetgeving of dit reglement.

        bij niet of niet tijdige betaling van de standplaatsvergoeding.

        bij afwezigheid gedurende drie opeenvolgende weken zonder de marktleider vooraf of tijdens zijn eerste week van afwezigheid ervan op de hoogte te stellen.

        bij overdracht van een abonnement aan een derde zonder te voldoen aan voorwaarden bepaald in artikel 8 van onderhavig gemeentelijk reglement.

        wanneer andere goederen verkocht worden dan diegene vermeld op zijn abonnement.

        bij het herhaaldelijk niet respecteren van de instructies van de marktleider.

2. De beslissing tot schorsing of opzegging wordt betekend bij een ter post aangetekend schrijven met ontvangstbewijs of bij elektronische post tegen ontvangstbewijs.

3. Een weigering van deelname aan de markt, geschorst of ingetrokken abonnement geeft geen recht op een schadevergoeding, schadeloosstelling of de terugbetaling van het standgeld.

Artikel 8 Overdracht standplaats

1. De overdracht van een standplaats is toegelaten onder de volgende voorwaarden:

        indien de overnemer(s) houder(s) zijn van een machtiging tot het uitoefenen van ambulante activiteiten als werkgever.

        de specialisatie van de overlater voortgezet wordt op de overgedragen standplaats. Een eventuele wijziging van de specialisatie kan aangevraagd worden per aangetekend schrijven bij het college van burgemeester en schepenen.

        binnen het eerste jaar kan de standplaats niet opnieuw overgedragen worden, behalve na expliciete goedkeuring van het college van burgemeester en schepenen.

2. De overdracht is geldig voor de resterende geldigheidsduur van het abonnement van de overlater. Ingeval van overdracht wordt het abonnement eveneens stilzwijgend vernieuwd.

3. De inname van de overgedragen standplaats is pas toegelaten als het lokaal  bestuur heeft vastgesteld dat:

        de overnemer beschikt over een machtiging tot uitoefening van ambulante activiteiten om dezelfde specialisatie als de overlater of de specialisaties die toegelaten zijn door het lokaal bestuur, uit te oefenen.

        als het aantal toegestane plaatsen per onderneming van de overnemer niet overschreden wordt.

Artikel 9 Verantwoordelijkheid, veiligheid en hygiëne

1. Lokaal bestuur Hulshout neemt geen enkele verantwoordelijkheid die kan voortvloeien uit de toewijzing van een standplaats.

2. Elke standhouder hangt een duidelijk leesbaar en goed zichtbaar uithangbord op met de wettelijk verplichte identificatiegegevens.

  1. hetzij de naam, de voornaam van de persoon die een ambulante activiteit uitoefent als natuurlijk persoon voor eigen rekening of voor wiens rekening  of in wiens dienst de activiteit wordt uitgeoefend. hetzij de naam, de voornaam van de persoon die het dagelijks bestuur binnen een rechtspersoon waarneemt of voor wiens rekening of in wiens dienst de activiteit wordt uitgeoefend.
  2. de firmanaam en/of de benaming van de onderneming.
  3. al naargelang het geval, de gemeente van haar maatschappelijke zetel of van de uitbatingszetel en indien de onderneming niet in België gelegen is, het land en de gemeente waar deze zich bevindt.
  4. het inschrijvingsnummer in de Kruispuntbank van Ondernemingen (of een identificatie die deze vervangt, indien het om een buitenlands bedrijf gaat).

3. Standhouders zijn burgerlijk aansprakelijk tegenover derden en moeten dus alle (veiligheids)maatregelen nemen die nodig of nuttig zijn om ongevallen, diefstal, verlies, brand of andere schade te voorkomen.

4. De houder van een standplaats moet gedekt zijn door verzekeringspolissen burgerlijke aansprakelijkheid en tegen brandrisico’s. Lokaal bestuur Hulshout kan altijd eisen de polissen en het betaalbewijs van de premies voor te leggen.

5. Voor de veiligheid van standhouders, bezoekers en gemeentepersoneel is het belangrijk dat de wegsignalisatie altijd correct opgesteld staat. Bij het op- en afrijden van de marktzone is dit de verantwoordelijkheid van de standhouders.

6. De standhouder stelt alles in het werk om de standplaats veilig te houden en het risico op valpartijen te vermijden.

7. Lokaal bestuur Hulshout wil zich inspannen om elektriciteit voor de standhouders ter beschikking te stellen, maar gaat geen resultaatsverbintenis aan. Dit houdt in dat het lokaal bestuur niet aansprakelijk is voor schade, verlies of ongeval veroorzaakt door een onderbreking of afsluiting van de elektriciteit. Een schadevergoeding is in deze gevallen dus uitgesloten.

8. Gebruik alleen gas- en elektriciteitsinstallaties met een geldig keuringsbewijs van een erkend organisme. Het is verboden toestellen te gebruiken die niet voldoen aan alle veiligheidsnormen, of die gassen of rook laten ontsnappen.

9. Aansluiten op het elektriciteitsnet is enkel toegestaan wanneer de standhouder gebruik maakt van een rubberkabel CTMB.N 2 x 2,5 + 2,5, uitgerust met een CEE form stekker (waterbestendig IP44 of IP67 dus).

10. De elektriciteitskabels worden voor gebruik volledig ontrold en moeten altijd gegroepeerd de kortste weg volgen van de standplaats naar het aansluitingspunt in de elektrische verdeelkast.

11. De standhouder mag uitsluitend producten verkopen waarvoor hij de toelating kreeg bij de toewijzing.

12. De houder van een standplaats waar voeding wordt verkocht, moet voldoen aan de reglementaire voorwaarden voor de volksgezondheid en in het bezit zijn van een vergunning van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

13. Toestellen voor het verwarmen of bereiden van voedsel zijn niet toegestaan, tenzij er een geschikt en bedrijfsklaar draagbaar blustoestel opgesteld is.

14. Het is verboden het wegdek te beschadigen, verankeringsharingen of andere voorwerpen in de grond te slaan.

15. Standhouders mogen uitsluitend propere tenten en parasols zonder scheuren gebruiken.

16. Het is de verantwoordelijkheid van de standhouder om de standplaats en de omgeving rondom netjes opgeruimd achter te laten – zie ook bepalingen in het politiereglement. De standhouder verzamelt tijdens de verkoopuren alle afval en neemt het mee bij het verlaten van de markt.

17. De marktleider is bevoegd om de machtiging, het identiteitsbewijs en de andere documenten, die nodig zijn voor het uitoefenen van ambulante activiteiten, te controleren.

18. Brandweer, politie en gemeentepersoneel zijn bevoegd om op te treden bij het niet naleven van bovenstaande richtlijnen en om keuringsattesten op te vragen.

19. Lokaal bestuur Hulshout kan altijd bijkomende kwaliteitsnormen en voorwaarden opleggen bovenop de al opgenomen voorwaarden in dit reglement.

20. De standhouders zullen zich richten naar de richtlijnen van de marktleider. Bij betwisting zal het college van burgemeester en schepenen uitspraak doen na advies van de marktleider.

Artikel 10 Quotumlijst

Binnen de specialisatie van de wekelijkse markt wordt het aantal van de soortverwante artikelen binnen een bepaalde quotering bepaald. Wanneer het quotum voor een bepaald artikel bereikt is, kan men aan marktkramers met hetzelfde artikel geen standplaats meer geven. Het college van burgemeester en schepenen kan de quotumlijst wijzigen.

Het maximum aantal plaatsen per categorie is 1, met uitzondering van de varia waar we 2 plaatsen toestaan.

        Groenten en fruit.

        Kaas en zuivel.

        Vers vlees en charcuterie.

        Kip aan’t spit.

        Verse vis en aanverwanten.

        Confiserie.

        Varia (andere voedingsproducten dan voormelde).

        Niet-commercieel karakter.

Artikel 11 In werking treden van gemeentelijk reglement

Dit reglement treedt in werking op 1 maart 2022.


 

 


Bijlage: Plan van de standplaatsen

 

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.5. BESLISSING Financiën. Goedkeuring retributiereglement Openbare Markt voor de aanslagjaren 2022 tot en met 2025.

BESLUIT: 11 stemmen voor: Geert Daems, Elien Bergmans, Joost Verhaegen, Hilde Van Looy, Karolien Laeremans, Saskia Luyten, Rigo Huyskens, Jos Voet, Tania Vrindts, Geert Vermunicht en Elias De Wever
0 stemmen tegen
9 onthoudingen: Gust Van den Bruel, Rist Heylen, Kurt Albert, Sofie Van Lommel, Kurt Winkelmans, Bart Ceulemans, Dorien Van Opstal, Katrien Monsecour en Luc Van den Vonder
Motivatie onthouding Kurt Winkelmans: Voor de ganse N-VA fractie: Wij begrijpen de differentiatie tussen dit reglement en het reglement ambulante handel niet. De gegeven argumentatie over minder werklast begrijpen wij evenmin.

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist het retributiereglement betreffende de openbare markt voor de aanslagjaren 2022 tot en met 2025 goed te keuren.

Artikel 2:

Dit reglement treedt in werking vanaf 1 maart 2022.

Artikel 3:

Met ingang vanaf 1 maart 2022 en eindigend op 31 december 2025 wordt, ten laste van eenieder die voor de uitoefening van zijn handel of beroep, en afgezien van de aard der koopwaar of der inrichting, gebruik maakt van een standplaats en elektriciteit op de openbare markt, een heffing toegepast van € 1,10 per lopende meter per week en € 52 elektriciteit per kwartaal.

Artikel 4:

Het opmeten van het aantal strekkende meters geschiedt door de zorgen van het lokaal bestuur.

Artikel 5:

Deze retributie is verschuldigd op voorlegging van een factuur.

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.6. BESLISSING Gemeente zonder Gemeentehuis. Deelname project 'Lokale belastingsaangiftes digitaal verwerken'

BESLUIT: unaniem
 

Enig artikel:

De gemeenteraad beslist om de samenwerkingsovereenkomst omtrent project “maken connector in het kader van Gemeente zonder gemeentehuis” goed te keuren:

"Samenwerkingsovereenkomst
i.h.k.v. Gemeente zonder gemeentehuis

Bijlage bij het aanvraagformulier

De ondergetekenden

Jo Vankrunkelsven en Guy Van Hirtum

Boerenkrijglaan 61

2260 Westerlo

Anita Van den Eynde en Elias De Wever

Professor Dr. Vital Celenplein 2

2235 Hulshout

Anja Neels en Walter Horemans

Markt 1

2590 Berlaar

Kurt Parmentier

Vanackerestraat 16

8560 Wevelgem

komen overeen dat :

        zij zullen samenwerken bij het uitvoeren van het project "Lokale belastingsaangiftes digitaal verwerken” dat beschreven staat in het aanvraagformulier voor de indiening oproep 4 in het kader van Gemeente zonder gemeentehuis. Deze overeenkomst wordt ondertekend onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad na toekenning van de subsidie.

        de overeenkomst in werking treedt op 01/06/2022 en loopt tot en met 01/05/2023

        zij één van de initiatiefnemers uit het samenwerkingsverband, met name Gemeente Westerlo, Boerenkrijglaan 61, 2260 Westerlo machtigen om als indiener/penhouder op te treden voor het project "Lokale belastingsaangiftes indienen via Mijn burgerprofiel of het ondernemersloket”

        de initiatiefnemers uit het samenwerkingsverband

        Gemeente Westerlo

        Gemeente Hulshout

        Gemeente Berlaar

        Gemeente Wevelgem

        die volgende (financiële) bijdrage of prestaties leveren aan het project:

        De projectkost wordt evenredig verdeeld over de deelnemende besturen

        Van elk bestuur zal een vertegenwoordiger zetelen in de werkgroep en/of stuurgroep

        het project begroot wordt op 40.000 euro en er sprake is van een ‘private’ inbreng van minstens 20% door de samenwerkende initiatiefnemers.

        de initiatiefnemers in het samenwerkingsverband hun ‘private’ inbreng van minstens 20% onderling bepalen, nl.:

        Gemeente Westerlo:   2.000 euro

        Gemeente Hulshout:   2.000 euro

        Gemeente Berlaar:       2.000 euro

        Gemeente Wevelgem: 2.000 euro

        zij intensief zullen samenwerken in een open, duidelijke communicatiestructuur en het project onderling te goeder trouw zullen uitvoeren

        zij verklaren dat het samenwerkingsverband een boekhouding voert die toelaat de projectkosten eenduidig te identificeren

Aldus overeengekomen en in vijf exemplaren door alle betrokken partijen ondertekend te …. op  ………………………… 2022.

 

  1. voor (INDIENER)   b) voor (OVERIGE INITIATIEFNEMER(S))

Jo Vankrunkelsven    Guy Van Hirtum

Algemeen directeur Westerlo         Burgemeester Westerlo

 

 

Anja Neels    Walter Horemans

Algemeen directeur Berlaar  Burgemeester Berlaar

 

 

Anita Van den Eynde   Elias De Wever

Algemeen directeur Hulshout  Voorzitter gemeente- en OCMW-raad Hulshout

 

 

Kurt Parmentier  

Algemeen directeur Wevelgem"

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten Ga naar de bekendmaking

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.7. BESLISSING GBH. Goedkeuring aanpassingen arbeidsreglement.

BESLUIT: unaniem
 

Artikel 1:

De gemeenteraad beslist het bestaande Arbeidsreglement voor de personeelsleden van het gemeentelijk basisonderwijs Hulshout, goedgekeurd door de gemeenteraad van Hulshout in zitting van 29 juni 2015, op te heffen.

Artikel 2:

De gemeenteraad keurt het hierbij gevoegde ‘Arbeidsreglement’, van toepassing voor de personen die onder gezag arbeid verrichten in de Gemeentelijke Onderwijsinstelling(en) van de Gemeentelijke Basisschool Hulshout, goed.

Artikel 3:

Een afschrift van dit besluit - met het Arbeidsreglement - ter kennisgeving te bezorgen aan de personen die onder gezag arbeid verrichten in gemeentelijke onderwijsinstelling(n) van de Gemeentelijke Basisschool Hulshout.

Artikel 4:

Een afschrift van dit besluit - met het Arbeidsreglement - ter kennisgeving te bezorgen aan de inspectie van de sociale wetten en sociale Inspectie.

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Punt bijlagen/links GBHarbeidsreglement.pdf Download
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.8. VRAAG Milieu. Stand van zaken windturbines. - TA - Gust Van den Bruel

VRAAG:

Stand van zaken windturbines. Ik verwijs hierbij naar onderstaande mails. (Gelieve deze toe te voegen als bijlage.)

Van: Gust Van den Bruel <gustvandenbruel@gmail.com>
Verzonden: donderdag 10 februari 2022 9:40
Aan: 'Elias De Wever' <Elias.dewever@hulshout.be>
CC: 'Anita Van den Eynde' <Anita.VandenEynde@hulshout.be>; 'Anita Van den Eynde - NIEUW' <IMCEAEX-_o=ExchangeLabs_ou=Exchange+20Administrative+20Group+20+28FYDIBOHF23SPDLT+29_cn=Recipients_cn=9d5201f93eb9489aafbdd0d894b2282c-Anita+20Van+20d@EURP191.PROD.OUTLOOK.COM>; 'Ann Van Bael' <Ann.VanBael@hulshout.be>; 'Tamara Van Hoof' <Tamara.VanHoof@hulshout.be>; 'Geert Daems' <Geert.Daems@hulshout.be>; 'Kurt Albert' <kurt.albert@telenet.be>; 'Sofie Van Lommel' <sofie_vanlommel001@hotmail.com>; kurt@winfisc.be; 'Bart Ceulemans' <ceulemansbart@hotmail.com>; 'Dorien Van Opstal' <dorienvanopstal@hotmail.com>; 'Luc Van den Vonder' <luc.vandenvonder@telenet.be>; 'Britt De Ceuster' <britt.de.ceuster@telenet.be>; waltervdm@skynet.be; 'Jef Van Hoof' <jef.vanhoof@hotmail.com>; jan@demakerij.be; 'Rist Heylen' <rist.heylen@gmail.com>
Onderwerp: RE: Verdaging gemeente- en OCMW-raad FW: infomoment windturbines

Geachte voorzitter, beste Elias

Geachte algemeen directeur, beste Anita

We hebben dit in de fractie besproken en hebben deze vraag/dit voorstel:

Kan door Luminus de infosessie gehouden worden tijdens de gemeenteraadzitting? Bvb aansluitend aan de sessies in de sporthal?

Het is voor velen van ons moeilijk gebruik te maken van de aangeboden tijdsloten. Reden: werk, gezin, gemeenteraad.

En zoals eerder aangehaald, deze informatie is erg belangrijk voor elk raadslid.

Ik kijk uit naar uw antwoord.

Vriendelijke groet

Namens de N-VA-fractie

Gust

Van: Gust Van den Bruel <gustvandenbruel@gmail.com>
Verzonden: woensdag 9 februari 2022 20:00
Aan: 'Elias De Wever' <Elias.dewever@hulshout.be>
CC: 'Anita Van den Eynde' <Anita.VandenEynde@hulshout.be>; 'Anita Van den Eynde - NIEUW' <IMCEAEX-_o=ExchangeLabs_ou=Exchange+20Administrative+20Group+20+28FYDIBOHF23SPDLT+29_cn=Recipients_cn=9d5201f93eb9489aafbdd0d894b2282c-Anita+20Van+20d@EURP191.PROD.OUTLOOK.COM>; 'Ann Van Bael' <Ann.VanBael@hulshout.be>; 'Tamara Van Hoof' <Tamara.VanHoof@hulshout.be>; 'Geert Daems' <Geert.Daems@hulshout.be>; 'Kurt Albert' <kurt.albert@telenet.be>; 'Sofie Van Lommel' <sofie_vanlommel001@hotmail.com>; kurt@winfisc.be; 'Bart Ceulemans' <ceulemansbart@hotmail.com>; 'Dorien Van Opstal' <dorienvanopstal@hotmail.com>; 'Luc Van den Vonder' <luc.vandenvonder@telenet.be>; 'Britt De Ceuster' <britt.de.ceuster@telenet.be>; waltervdm@skynet.be; 'Jef Van Hoof' <jef.vanhoof@hotmail.com>; jan@demakerij.be; 'Rist Heylen' <rist.heylen@gmail.com>
Onderwerp: RE: Verdaging gemeente- en OCMW-raad FW: infomoment windturbines

Beste Elias

Bedankt voor uw antwoord. We bekijken het binnen de N-VA-fractie.  

Vriendelijke groet

Gust

Van: Elias De Wever <Elias.dewever@hulshout.be>
Verzonden: woensdag 9 februari 2022 15:35
Aan: Gust Van den Bruel <gustvandenbruel@gmail.com>
CC: Anita Van den Eynde <Anita.VandenEynde@hulshout.be>; Anita Van den Eynde - NIEUW <IMCEAEX-_o=ExchangeLabs_ou=Exchange+20Administrative+20Group+20+28FYDIBOHF23SPDLT+29_cn=Recipients_cn=9d5201f93eb9489aafbdd0d894b2282c-Anita+20Van+20d@EURP191.PROD.OUTLOOK.COM>; Ann Van Bael <Ann.VanBael@hulshout.be>; Tamara Van Hoof <Tamara.VanHoof@hulshout.be>; Geert Daems <Geert.Daems@hulshout.be>
Onderwerp: RE: Verdaging gemeente- en OCMW-raad FW: infomoment windturbines

Beste Gust,

Ik snap dat de timing van deze infosessies niet ideaal zijn. Wel wil ik meegeven dat er nog verschillende tijdsloten vrij zijn alvorens de Gemeenteraad van start gaat.

De raad verdagen zal gezien het agendapunt omtrent de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur niet mogelijk zijn.

We hebben ook aan Luminus gevraagd om deze infosessies alsnog te verplaatsen maar daar is tot op heden nog geen antwoord op.

Met vriendelijke groeten

Elias De Wever

Voorzitter GR & OCMW-raad Hulshout

Van: Gust Van den Bruel <gustvandenbruel@gmail.com>
Verzonden: woensdag 9 februari 2022 11:52
Aan: Elias De Wever <Elias.dewever@hulshout.be>; Anita Van den Eynde <Anita.VandenEynde@hulshout.be>; secretariaat <secretariaat@hulshout.be>
CC: Kurt Albert <kurt.albert@telenet.be>; Sofie Van Lommel <sofie_vanlommel001@hotmail.com>; Kurt Winkelmans <kurt@winfisc.be>; Bart Ceulemans <ceulemansbart@hotmail.com>; Dorien Van Opstal <dorienvanopstal@hotmail.com>; Luc Van den Vonder <luc.vandenvonder@telenet.be>; Britt De Ceuster <britt.de.ceuster@telenet.be>; Walter Van de Moer <waltervdm@skynet.be>; Jef Van Hoof <jef.vanhoof@hotmail.com>; Jan Van den Bruel <jan@demakerij.be>; Geert Daems <Geert.Daems@hulshout.be>; Rist Heylen <rist.heylen@gmail.com>
Onderwerp: Verdaging gemeente- en OCMW-raad FW: infomoment windturbines

Geachte voorzitter, beste Elias

Geachte algemeen directeur, beste Anita

Op 21 februari aanstaande staat er een gemeente- en OCMW-raad gepland. Die dag organiseert ook Luminus voor onze gemeente een infomoment m.b.t. de bouw van windturbines in het industriepark. Ik verwijs naar onderstaande mail van schepen Van Looy.

Aangezien deze plannen zeer ingrijpend zijn voor onze gemeente en deze informatie dus zeer belangrijk is voor elke burger, dus ook voor ons gemeenteraadsleden, zou het volgens ons dan ook zinvol zijn de gemeente- en OCMW-raad te verdagen zodat we aanwezig kunnen zijn op dat infomoment.

Drie vragen hieromtrent:

        Zouden de gemeente-  en OCMW-raad verdaagd kunnen worden?

        We veronderstellen dat ook de bevoegde schepen, of met uitbreiding het voltallige schepencollege, op die avond aanwezig moet zijn om eventuele vragen van burgers te beantwoorden. Klop deze veronderstelling?

        We vermoeden dat ook u als voorzitter van de gemeenteraad geïnteresseerd bent om het standpunt  van Luminus te horen. Klopt dit vermoeden?

We kijken uit naar uw antwoord.

Met vriendelijke groet

Namens de N-VA-fractie

Gust Van den Bruel, fractievoorzitter N-VA

Van: Hilde Van Looy <Hilde.VanLooy@hulshout.be>
Verzonden: dinsdag 8 februari 2022 22:00

Aan: gemeenteraad <gemeenteraad@hulshout.be>
Onderwerp: infomoment windturbines

Dag allen,

De infomomenten over de geplande windturbines zullen doorgaan maandag 21 februari aanstaande  in de Sportivahal i.p.v. op maandag 14 februari aanstaande.

Inschrijvingen kunnen gebeuren via de link van Luminus www.wind-hulshout-heultje.be.

Op de homepagina van de website van de gemeente Hulshout bij het nieuwsoverzicht vinden jullie ook deze link terug.

De inwoners wonende  op ongeveer 1 kilometer van de geplande windturbines  zouden volgens Luminus deze week  een brief krijgen met een uitnodiging voor de infomomenten.

Beste groeten,

Hilde Van Looy

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.9. VRAAG Milieu. Handhaving op zwerfvuil. - TA - Gust Van den Bruel

VRAAG:

Sinds begin dit jaar zijn de eerste zwerfvuilhandhavers in Vlaanderen aan het werk. Vlaams ministervan Omgeving Zuhal Demir besliste in 2021 om die in te zetten als sluitstuk van het zwerfvuilbeleid in Vlaanderen. Een derde van de Vlaamse gemeenten nam al initiatieven.

Wat houdt dit project precies in?

Welke stappen heeft onze gemeente al ondernomen in dit project en/of in welke fase van het traject bevindt onze gemeente zich?

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.10. VRAAG buurt app - TA - Rist Heylen

VRAAG:

Het gemeenteboekje schreef over een nieuwe netwerkapp die buurten moet verbinden. Kan

er meer toelichting gegeven worden over dit initiatief.

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.11. VRAAG Gecoro. Voorstelling projectontwikkelaar centrum Westmeerbeek en

gecoro - TA - Rist Heylen

VRAAG:

Recent organiseerde een projectontwikkelaar een publieke voorstelling van een project in het centrum van Westmeerbeek. Is het gemeentebestuur op de hoogte van deze ontwikkelingen? Zo ja, is dit project van die grootorde dat een gecoro advies nodig is?

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Overzicht punten

Openbare zitting van GR van maandag 21 februari 2022.

 

GR OZ  A.12. VRAAG WZV - OCMW budget - TA - Rist Heylen

VRAAG:

Op aangeven van een vraag op het gemeentelijke budget gaf de financieel directeur een schriftelijk antwoord (bijlage). Waarvoor onze dank. Wij wensen enkele bijkomende vragen te stellen, meer bepaald omtrent de renteloze lening en de eenmalige schenking. Wat is daarnaast de impact van deze budgetering op de auto financieringsmarge?

 

Na de behandeling van de bijkomende punten, wordt de gemeenteraad geschorst om 21.04 uur om over te gaan naar de behandeling van de OCMW-raad.

 

Om 21.08 uur wordt de gemeenteraad terug geopend voor de behandeling van agendapunt "A.13. Algemeen directeur. Aanstelling algemeen directeur." in besloten zitting.

 

Publicatiedatum: 29/03/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.