Tania Vrindts Katrien Monsecour Karolien Laeremans Geert Vermunicht Gust Van den Bruel Hilde Van Looy Sofie Van Lommel Laura Kunnen Dorien Van Opstal Jos Voet Walter Van de Moer Saskia Luyten Bart Ceulemans Stefaan Pelgrims Geert Daems Elias De Wever Kurt Albert Kurt Winkelmans Anita Van den Eynde Joost Verhaegen Rigo Huyskens Elien Bergmans Tania Vrindts Katrien Monsecour Karolien Laeremans Geert Vermunicht Gust Van den Bruel Hilde Van Looy Sofie Van Lommel Laura Kunnen Dorien Van Opstal Jos Voet Saskia Luyten Bart Ceulemans Stefaan Pelgrims Geert Daems Elias De Wever Kurt Albert Kurt Winkelmans Joost Verhaegen Rigo Huyskens Elien Bergmans Geert Vermunicht Elias De Wever Saskia Luyten Karolien Laeremans Rigo Huyskens Joost Verhaegen Geert Daems Elien Bergmans Tania Vrindts Jos Voet Hilde Van Looy Bart Ceulemans Kurt Winkelmans Katrien Monsecour Dorien Van Opstal Kurt Albert Sofie Van Lommel Laura Kunnen Gust Van den Bruel Stefaan Pelgrims aantal voorstanders: 11 , aantal onthouders: 0 , aantal tegenstanders: 9 Goedgekeurd
Openbare zitting van OCMW raad van maandag 28 september 2020.
RMW OZ A.1. BESLISSING Toekenning recht van opstal van het OCMW van Hulshout aan de gemeente Hulshout.
BESLUIT:11 stemmen voor: Geert Daems, Elien Bergmans, Joost Verhaegen, Hilde Van Looy, Karolien Laeremans, Saskia Luyten, Rigo Huyskens, Jos Voet, Tania Vrindts, Geert Vermunicht en Elias De Wever
9 stemmen tegen: Gust Van den Bruel, Kurt Albert, Sofie Van Lommel, Kurt Winkelmans, Bart Ceulemans, Dorien Van Opstal, Laura Kunnen, Stefaan Pelgrims en Katrien Monsecour
0 onthoudingen
Artikel 1:
De OCMW-raad beslist goedkeuring te hechten aan de overeenkomst recht van opstal tussen OCMW Hulshout en de gemeente Hulshout, die luidt als volgt:
Overeenkomst recht van opstal
Tussen het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Hulshout, Grote Baan 264, 2235 Hulshout, met ondernemingsnummer 0212 221 251, vertegenwoordigd door Voorzitter van de OCMW-raad, Elias De Wever en algemeen directeur Anita Van den Eynde, hierna genoemd de eigenaar-opstalgever,
enerzijds, en
de gemeente Hulshout, Prof. Dr. Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout, met ondernemingsnummer 0207 502 497, vertegenwoordigd door voorzitter van de gemeenteraad, Elias De Wever en algemeen directeur Anita Van den Eynde, hierna genoemd de opstalhouder,
anderzijds
wordt het volgende overeengekomen en aanvaard:
Onder de hierna gespecificeerde voorwaarden, een recht van opstal te vestigen op het hieronder beschreven goed:
Het perceel grond gelegen te Hulshout, Grote Baan 262-264, kadastraal gekend onder het nummer 168/B, met een oppervlakte van 3548,51 m2.
Hierna ‘de eigendom’ genoemd.
Het voorgeschreven goed behoort toe aan het OCMW van Hulshout ingevolge het voortduren ongestoord en onbetwist bezit ervan sedert meer dan dertig jaar.
De gerealiseerde gebouwen zullen de opstalhouder in eigendom toebehoren voor de gehele duur van het opstalrecht.
VOORWAARDEN VAN HET RECHT VAN OPSTAL
1.BEGINDATUM EN LOOPTIJD
Onverminderd vervroegde beëindiging zoals hierna bepaald, wordt het recht van opstal verleend en aanvaard voor een termijn van 50 jaar te rekenen vanaf 1 oktober tweeduizendtwintig (01/10/2020). Op het einde van deze termijn zal het recht van opstal van rechtswege en zonder opzeg vervallen. Het recht van opstal mag evenwel in gemeen overleg tussen de partijen hernieuwd of verlengd worden.
2.PRIJS
De opstalhouder zal geen opstalvergoeding betalen.
3.BESTEMMING
Het goed waarop een recht van opstal wordt verleend, is bestemd tot het onderbrengen van een school die tot doel zal hebben, het verstrekken van onderwijs met aanverwante activiteiten, zoals bepaald door de wet. Daarnaast mag de opstalhouder ook wegenissen en beplantingen aanleggen op het beschreven goed en andere gebouwen met een algemeen nut oprichten.
Dit zakelijk recht zal slechts vervreemd of met een zakelijk recht bezwaard mogen worden met instemming van AGIOn.
Hij mag de door hem opgerichte gebouwen verhuren voor een periode die niet langer mag zijn dan de duurtijd van onderhavige overeenkomst.
4.GEBRUIK, ONDERHOUD, HERSTELLINGEN, LASTEN
De opstalhouder neemt ten zijn laste en dit voor de duur van zijn recht van opstal:
a)alle belastingen, taksen en andere lasten die de eigendom en de op te richten gebouwen thans bezwaren of in de toekomst zullen bezwaren;
b)alle kosten die gepaard gaan met de verwijdering van de bestaande gebouwen of met de oprichting van nieuwe gebouwen, indien ze noodzakelijk zijn om haar doel van onderwijs-instelling te volbrengen, volgens de gangbare en wettelijke voorschriften terzake;
c)alle vergoedingen voor verbruik van water, gas en elektriciteit, met inbegrip van deze van plaatsing, onderhoud en huur van de meters en andere toestellen;
d)alle kosten voor grote of kleine herstellingen van alle aard.
5.VERBETERINGEN – NIEUWE GEBOUWEN
Het staat de opstalhouder vrij verbeteringen aan de bestaande gebouwen aan te brengen, bestaande gebouwen af te breken (mits toestemming van de opstalgever) of nieuwe gebouwen op te richten indien ze noodzakelijk zijn om haar doel van onderwijsinstelling te volbrengen volgens de gangbare en wettelijke voorschriften ter zake.
6.EINDE VAN HET RECHT VAN OPSTAL
Het opstalrecht eindigt vervroegd zoals voorzien in de wet en verder:
a) hetzij in onderling akkoord;
b) hetzij bij vereniging in één hand.
Bij de beëindiging van het recht van opstal, gaat de eigendom van de door de houder van het opstalrecht opgerichte gebouwen over aan de opstalgever zonder dat hiervoor enige vergoeding moet worden betaald.
7.VERZEKERING
De opstalhouder is verplicht de in het kader van het opstalrecht opgerichte gebouwen voor hun volle waarde te verzekeren voor de duurtijd van onderhavige overeenkomst.
8.ERFDIENSTBAARHEDEN
Het opstalrecht wordt toegestaan en aanvaard op het hiervoor beschreven onroerend goed in zijn huidige staat, zonder waarborg voor de hierboven uitgedrukte oppervlakte, noch voor de zich erop bevindende constructies, met al zijn actieve en passieve erfdienstbaarheden, waarmee het zou kunnen bevoordeeld of bezwaard zijn.
De opstalgever verklaart zelf geen erfdienstbaarheden of gemeenschappen te hebben toegestaan en er bij deze ook geen te willen vestigen.
De opstalhouder kan de eigendom met erfdienstbaarheden belasten gedurende de periode van het opstalrecht.
9.STEDENBOUWKUNDIGE INLICHTINGEN
(Wet van 29/03/1962 – ingevoegd door art. 4 van de wet van 22/12/1970)
De opstalgever verklaart:
-dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van de in opstal gegeven goederen met de benamingen gebruikt in het plannenregister luidt voor kadasternummer 168/B: deels woonuitbreidingsgebied en deels gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut.
-dat de eigendom bij zijn weten niet valt onder de wetgeving op de ruilverkaveling, noch het voorwerp uitmaakt van een geplande onteigening of van een planbatenheffing en er evenmin een as-builtattest werd uitgereikt en gevalideerd noch werd geweigerd.
10.HYPOTHECAIRE TOESTAND
De opstalgever verklaart dat voorschreven eigendom vrij en niet belast is met enig voorrecht, hypotheek, in- of overschrijving.
De opstalhouder mag de gebouwen en het opstalrecht, als zijnde onroerende goederen, met hypotheek bezwaren voor maximaal de duurtijd van onderhavige overeenkomst.
11.VERKLARING INZAKE BODEMSANERINGSDECREET
(in uitvoering van het bodemsaneringsdecreet van de Vlaamse Raad van 22/02/1995)
a)de eigenaar-opstalgever verklaart:
-dat de grond, voorwerp van onderhavige akte, bij zijn weten geen risicogrond is. Daarmee wordt bedoeld dat op deze grond geen risico-inrichtingen gevestigd zijn of geweest zijn, zoals fabrieken, werkplaatsen, opslagplaatsen, machines, installaties, toestellen en handelingen die een verhoogd risico op bodemverontreiniging kunnen inhouden en die voorkomen op de lijst door de Vlaamse Regering opgesteld in overeenstemming met artikel 6 van het Decreet betreffende de bodemsanering en de bodembescherming van 27 oktober 2006.
-geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de opstalhouder of aan derden, of die aanleiding kan geven tot saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.
b)verbodsbepaling: het is de opstalhouder verboden op het met opstal bezwaarde goed een instelling te vestigen of een activiteit uit te oefenen die is opgenomen in de lijst bedoeld in art. 3, § 1 van het decreet van 22 februari 1995.
Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze overeenkomst geregeld wordt, verwijzen partijen naar de bepalingen van de Wet van tien januari achttienhonderd vierentwintig over het recht van opstal.
Bepalingen van deze overeenkomst die strijdig zouden worden bevonden met dwingende wetsbepalingen of met bepalingen van openbare orde, zullen voor niet-geschreven worden gehouden, doch tasten de geldigheid van de overige bepalingen van deze overeenkomst niet aan.
Opgemaakt in twee exemplaren te Hulshout, op ………………………………………,
waarvan iedere partij verklaart één exemplaar ontvangen te hebben.
Voor het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Hulshout,
Algemeen directeur, Anita Van den Eynde ………………………………………………………………………………
Voorzitter van de OCMW-raad, Elias De Wever ………………………………………………………………………………
Voor de gemeente Hulshout,
Algemeen directeur, Anita Van den Eynde ………………………………………………………………………………
Voorzitter van de gemeenteraad, Elias De Wever………………………………………………………………………………
Artikel 2:
Deze overeenkomst te laten registreren bij het plaatselijke kantoor rechtszekerheid.
Artikel 3:
De ontvanger van het kantoor rechtszekerheid wordt uitdrukkelijk vrijgesteld om een ambtshalve inschrijving te nemen uit gelijk welke hoofde bij overschrijving van deze akte.
Artikel 4:
De heer Elias De Wever, voorzitter van de OCMW-raad en de algemeen directeur, Anita Van den Eynde, te machtigen deze overeenkomst in naam en voor rekening van de gemeente Hulshout te ondertekenen.
Openbare zitting van OCMW raad van maandag 28 september 2020.
RMW OZ A.2. BESLISSING Woonzorgcentrum. Goedkeuring interne afsprakennota en opnameovereenkomst van woonzorgcentrum Ter Nethe.
BESLUIT:unaniem
Artikel 1:
De OCMW-raad beslist de nieuwe opnameovereenkomst en interne afsprakennota, aangepast aan de normering van het nieuwe woonzorgdecreet, goed te keuren.
Artikel 2:
De nieuwe opnameovereenkomst en in interne afsprakennota zullen voor akkoord ondertekend worden door de bewoner of zijn/haar familie.
Openbare zitting van OCMW raad van maandag 28 september 2020.
RMW OZ A.3. KENNISNAME Pidt. Ontslag afgevaardigde.
KENNISNAME:
De OCMW-raad neemt kennis van het aangetekend schrijven van dhr. Roger Van Rompaey, waarin hij zijn ontslag als afgevaardigde van Pidt aanbiedt.
Openbare zitting van OCMW raad van maandag 28 september 2020.
RMW OZ A.4. BESLISSING Dienstenbedrijf Partners in Diensten en Tewerkstelling (PIDT). Goedkeuring aanduiding vertegenwoordiger van de algemene vergaderingen voor de legislatuur 2019-2024.
BESLUIT:unaniem
Artikel 1:
De OCMW-raad beslist bij geheime stemming over te gaan tot de aanduiding van een vertegenwoordiger van de algemene vergadering van het dienstenbedrijf PIDT voor de legislatuur 2019-2024.
Ellen Verhaegen bekomt 10 stemmen.
Stefaan Pelgrims bekomt 9 stemmen.
0 blanco stemmen.
0 ongeldige stemmen.
De OCMW-raad beslist mevr. Ellen Verhaegen aan te duiden als vertegenwoordiger van het dienstenbedrijf PIDT voor de legislatuur 2019-2024.
Artikel 2:
De OCMW-raad beslist het vast bureau te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de dienstverlenende vereniging PIDT.
Openbare zitting van OCMW raad van maandag 28 september 2020.
RMW OZ A.5. BESLISSING VZW Eerstelijnszone Zuiderkempen. Goedkeuring aanduiding afgevaardigde en plaatsvervangend afgevaardigde van het OCMW voor de zorgraad en de algemene vergaderingen voor de legislatuur 2019-2024.
BESLUIT:
Artikel 1:
De OCMW-raad beslist bij geheime stemming over te gaan tot de aanduiding van een afgevaardigde van het OCMW voor het bestuursorgaan (de zorgraad) en de algemene vergaderingen van VZW Eerstelijnszone Zuiderkempen voor de legislatuur 2019-2024.
Bert Van Bael bekomt 11 stemmen.
Dorien Van Opstal bekomt 7 stemmen.
Katrien Monsecour bekomt 1 stem.
Kato Laeremans bekomt 1 stem.
0 blanco stemmen.
0 ongeldige stemmen.
De OCMW-raad beslist dhr. Bert Van Bael aan te duiden als afgevaardigde van het OCMW voor het bestuursorgaan (de zorgraad) en de algemene vergaderingen van VZW Eerstelijnszone Zuiderkempen voor de legislatuur 2019-2024.
Artikel 2:
De OCMW-raad beslist bij geheime stemming over te gaan tot de aanduiding van een plaatsvervangend afgevaardigde van het OCMW voor het bestuursorgaan (de zorgraad) en de algemene vergaderingen van VZW Eerstelijnszone Zuiderkempen voor de legislatuur 2019-2024.
Saskia Luyten bekomt 11 stemmen.
Dorien Van Opstal bekomt 7 stemmen.
Kato Laeremans bekomt 2 stemmen.
0 blanco stemmen.
0 ongeldige stemmen.
De OCMW-raad beslist mevr. Saskia Luyten aan te duiden als plaatsvervangend afgevaardigde van het OCMW voor het bestuursorgaan (de zorgraad) en de algemene vergaderingen van VZW Eerstelijnszone Zuiderkempen voor de legislatuur 2019-2024.
Openbare zitting van OCMW raad van maandag 28 september 2020.
RMW OZ A.6. VRAAG Coronabudget. - TA - Katrien Monsecour
VRAAG:
Er werd pas aan elke gemeente een Coronabudget toegekend. Bedoeling is om outreachend op zoek te gaan naar de mensen die financieel lijden onder de Coronacrisis.
• Hoeveel bedraagt het budget voor Hulshout?
• Hoe zal dit budget besteed worden?
• Hoe zal het outreachend werken vorm krijgen?
Publicatie LBLOD
Deze webpagina vormt het openbare register van gemeentelijke reglementen en verordeningen, in overeenstemming met het besluit van de Vlaamse regering van 28 april 2023 betreffende de bekendmakingen en raadpleegbaarheid van besluiten en documenten van het lokale bestuur met betrekking tot de manier waarop ze moeten worden bijgehouden.
De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.
Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:
De inhoud van de publicatie op het moment dat deze werd uitgevoerd.
Een unieke identificatie van de gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.
De tijdstempel waarop de actie werd uitgevoerd.
Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.